Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Különdíjas a Neumann János Egyetem Formula Student csapata

Rangos elismerést kapott Budapesten az Automotive Hungary kiállításon és a Techtogether mérnökversenyen a KEFO Motorsport csapata. A különdíjat erős küzdőszellemükért, kitartásukért és csapatmunkájukért érdemelték ki.

Magyarország legrangosabb autóipari kiállításán az Automotive Hungary kiállításon és Techtogether-ön elsősorban a csapatépítés mellett a jó hangulat és légkör kialakítása jegyében vett részt a Formula Student csapat. Mint a hiros.hu-nak elmondták, erre azért volt szükség, mert az idei év toborzásának végeredményeként megduplázódott a csapatlétszám, ami így már eléri 40 főt. A csapatkapitány szerint bár a dobogóra nem állhattak fel, ottlétük mégis sikerrel zárult.

-A verseny számunkra sikeresnek tekinthető, dobogóra nem álltunk, de a cél megvalósult. A Tequa International Kft. különdíjjal jutalmazta csapatunk két újonc tagját, Szabó Áront és Kurta Norbertet erős küzdőszellemükért, kitartásukért és csapatmunkájukért - nyilatkozta Bálint Bence András.

 

A kiállításon bemutatott versenyautó, a KMS19 egy, a Formula Student nemzetközi versenysorozat szabályainak megfelelően megépített jármű. Acél csővázas, belsőégésű, 600 köbcentis motorral hajtott, egyszemélyes versenyautó. A futómű egyedi tervezésű, éppen úgy, mint a karbon szálas burkolat, az első és hátsó szárny, a diffúzor, a padlólemez, a szívórendszer és a kipufogó.


A csapat tagjait nagy feladat elé állította az aerodinamikai elemek gyártása, és a motorvezérlő program beállítása, hogy egyszerre legyen hatékony és gyors az autó a megfelelő fordulatszám-tartományokban. Hiszen a jó gyorsulás és a hatékonyság minden sikeres dinamikus versenyszám záloga.


A Formula Student 2020-as célja az erős csapat kialakítása mellett az autó tömegének csökkentése a megbízhatóság megtartása mellett.

Galéria

Forrás: hiros.hu