Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Kosárlabdacsapat névadója lett a PAE

Kosárlabdacsapat névadója lett a PAEPallasz Athéné Egyetem és a KTE Kosárlabda Klub Kft. között nemrégiben létrejött együttműködési megállapodás eredményeként a PAE a versenysportban is új szintre lépett a kecskeméti U20-as fiú kosárlabdacsapat névadójaként. A korosztályos Nemzeti Bajnokság élvonalában szereplő gárda ugyanis immár KTE - Pallasz Athéné Egyetem néven szerepel és hazai mérkőzéseit a Törös Olga Sportcsarnokban játssza.

Az egyetem és a klub vezetői által közelmúltban szentesített partneri szerződésből kiderül: az együttműködés keretében a két fél együttes célja és szándékaik "közös többszöröse" a sportos egyetem kialakítása.

A dokumentum deklarálja: a PAE értékrendjében előkelő helyen szerepel az a törekvés, hogy az intézmény sportos szemléletű fiatal értelmiséget képezzen, akik tanulmányaik befejeztével is hozzájárulnak az egészséges életmód terjesztéséhez és újabb sportszerető, edzett és egészséges fiatal generációk felneveléséhez.

E stratégiai célkitűzés megvalósításának érdekében fontos része a megállapodásnak az egyesületbe igazolt egyetemi hallgatók támogatása a sportolói karrier, a tanulmányok, majd a civil életbe illeszkedés összehangolása, elősegítése terén. A fentiekből következő, ugyancsak kölcsönösen megfogalmazott szándék az is, hogy a PAE a sportolók körében is népszerű, vonzó továbbtanulási célponttá váljon.

A KTE Kosárlabda Klub Kft. mindebben segíti az egyetem törekvéseit, és azok gyakorlati megvalósításban is szerepet vállal.