Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Kodály Világa II. konferencia

A Kodály Világa kezdeményezés alapvető célja a Kodály-módszeren nevelkedett tanítványok, a ’Kodály-iskolák’ volt növendékeinek felkutatása, közösségek formálódásának segítése Kecskeméten – Kodály Zoltán szülővárosában, Magyarországon és a nagyvilágban, valamint amatőr minőségi zenei produkciók létrehozásának segítése és további együttműködő folyamatok elindítása a határon túli magyarsággal is karöltve. A projekt elindítója Csikai Ildikó.

A Kodály Világa civil szervezet tevékenysége három pilléren nyugszik. Az egyik a kulturális programok szervezése (nyári találkozó és fesztivál), a másik a tudományos területen elindult kísérleti fejlesztések szervezése, ösztönzése (komplex módszertan az óvodáskorú gyermekeknek, illetve a felnőttképzésben a magyar népdalkincsre épülő kísérleti fejlesztés). A harmadik terület, ahol a Kodály Világa közreműködik: a tehetség menedzsment.

Kecskeméten, a Pallasz Athéné Egyetem Pedagógusképző Karán 2017. április 10-én tartott második konferencián a zene és a társművészetek legkülönbözőbb tudományok területeivel való kapcsolódásairól szóló tudományos kutatások éppen úgy helyet kaptak, mint a napi pedagógiai és pszichológiai problémamegoldásokról szóló előadások. A házigazda Dr. Smuta Attila, a Pedagógusképző Kar tanszékvezetője volt.

A meghívott résztvevők a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karáról, a Magyar Táncművészeti Egyetemről, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Matematika Intézetéből érkeztek. Ugyancsak meghívott volt az Álomszínház társulata. A Pallasz Athéné Egyetem Pedagógusképző Karáról az előadók Dr. Galuska László Pál, Dr. Steklács János, Szabó Gabriella és Dr. Szabó Ildikó voltak.