Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Kezdetét vette a Mercedes-Benz Gyár és a Neumann János Egyetem 2. mérnökversenye

Hétfőn délelőtt ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a Mercedes-Benz Gyár és a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karának mérnökversenye. A megmérettetésen a hallgatók bebizonyíthatják, hogy elméleti tudásukat sikerrel tudják kamatoztatni a gyakorlatban is.

Második alkalommal rendezte meg a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar és a Mercedes-Benz Gyár mérnökversenyét. A tavalyi egyéni verseny helyett most csapatban kell bizonyítaniuk a jelentkezőknek.

– Hallgatóink az egyetemünkön megszerzett elméleti tudásra épülő gyakorlati tapasztalatokra tehetnek szert a versenyen – hangsúlyozta Finta Zita, a Neumann János Egyetem kancellárja. – Bízunk abban, hogy az itt megszerzett tapasztalatokat tovább tudják majd vinni egyéb országos hallgatói versenyekre, mint például az országos diákköri konferenciára és egyéb országos hallgatói megmérettetésekre.

A verseny célja, hogy a mérnök hallgatók gyakorlati megoldásokat dolgozzanak ki a Mercedes gyárban felmerülő aktuális problémákra. A hallgatóknak lehetőségük adódik bebizonyítani, hogy elméleti tudásukat sikerrel használják fel a gyakorlatban illetve képesek a csapatmunkára.

A verseny tematikája a Mercedes-Benz Gyár modelljével kapcsolatos feladatokra épült. A megnyitón egy kisfilmmel mutatták be a gyár életét a csapatoknak. A csapatoknak ezzel kapcsolatos mérnöki, programozási és egyéb műszaki feladatokat kell majd megoldaniuk.

A győzelemhez nem elég az alapos tudás, elengedhetetlen az összehangolt csapatmunka. A hallgatók mérnöki, logikai tudása mellett fontos ugyanis, hogy egymásra figyelve, egymás munkáját segítve, egymás tudására támaszkodva oldják meg a feladatokat.

Az elkészült munkákat az április 15-ei eredményhirdetésen mutatják be.

GALÉRIA

Forrás: www.hiros.hu