Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Kezdetét vette a "Gazdaságpolitika és kockázati tőke" konferencia

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Városi Alapkezelő Zrt. közös szervezésében kétnapos, a kockázati tőkebefektetések aktuális kérdéseivel foglalkozó tudományos konferencia kezdődött Kecskeméten a Városháza Dísztermében 2018. június 15-én. A konferencia nyitó előadását Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét megyei jogú város polgármestere tartotta.

A pénteki plenáris ülés előadásainak sorát Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét megyei jogú város polgármestere nyitotta meg, aki a megyeszékhely innovatív eszközökkel való fejlesztésének kérdéseit, eredményeit tekintette át. Két további előadás is Kecskeméthez kötődik: Karsai Tamás, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára a Modern Városok Fejlesztési program keretében, összesen 25 milliárd forint visszatérítendő támogatásként a város rendelkezésre bocsátott Kecskemét Fejlődéséért Alap forrásait és feltételrendszerét mutatja be. Balog Ádám, a Magyar Kereskedelmi Bank Zrt. vezérigazgatója pedig bankja önkormányzati finanszírozási megoldásairól és az Alappal való együttműködésének lehetőségeiről beszél. E kérdéskörhöz kapcsolódnak Zsemberi Levente, a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület elnökének a kockázati tőke gyakorlatát a városfejlesztés összefüggésében bemutató, és dr. Mayer Endre, Kecskemét megyei jogú város aljegyzője az önkormányzat és az intézményi tőkebefektetések kapcsolatát tárgyaló előadásai is. Laki Gábor, a Magyar Nemzeti Bank Tőkepiaci és Piacfelügyeleti Igazgatóságának igazgatója pedig a kockázati tőke gyakorlati szabályozásáról beszél.

A tanácskozás második napja a tematikus és gyakorlatias szekcióké lesz, melynek már az egyetem Izsáki úti Campusa ad otthont. A szekció előadói lesznek dr. Boros Áron, az MKB Consulting Kft. ügyvezetője, Csapó Ágnes, az AIPA Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Török József, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. üzletfejlesztési igazgatója és Szabó Krisztina Júlia, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője. A szekciót Garamvölgyi Balázs, a Városi Alapkezelő Zrt. igazgatója elnökli.

A másik szekció - melynek elnöke Pázmándi Kinga lesz - a kockázati tőkebefektetés jogi környezetét vizsgálja. A szekcióban dr. Bodzási Balázst, az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkárát, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi docensét is köszönthetik. További előadók: Dr. Glatz Ferenc Henrik ügyvéd, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Civilisztikai Intézetéből érkező Dr. Nagy Barna Krisztinaés Dr. Dúl János.  

 

 GALÉRIA

GALÉRIA 2

 

 

a szöveg forrása: keol.hu