Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Két kutató képviseli egyetemünket Európa legnagyobb anyagtudományi konferenciáján

2019. szeptember 1-5 között kerül megrendezésre Svédországban, Stockholmban az „EUROMAT 2019 EUROPEAN CONGRESS AND EXHIBITION ON ADVANCED MATERIALS AND PROCESSE” konferencia világ szintű, minden országot érintő anyagtudományi rendezvény.

A konferenciát kétévente más-más országban rendezik meg, ahol összegyűlnek az anyagtudománnyal foglalkozó legnagyobb kutatócsoportok és legelismertebb tudósok, hogy szekció prezentációk és plenáris előadások keretein belül megismerhessék a világ tudományos álláspontját az anyagtudományi területeken. Ez a konferencia az egyik legelismertebb rendezvény az anyagtudomány világában. Az idei évben 2300 fő résztvevő jelenik meg a konferencián, több mint 2000 előadással, melyek párhuzamosan a hét minden napján 8:30-tól kezdődően, este 18:30-ig párhuzamosan akár 30 szekcióban zajlanak.

A Neumann János Egyetemet két kutató képviseli a konferencián Berczeli Miklós az Anyagtechnológia Tanszék tanársegédje és Weltsch Zoltán mb. tudományos rektorhelyetes az Anyagtechnológia Tanszék tanszékvezetője. Mindketten a saját kutatási tématerületükön nagy érdeklődésű szóbeli előadást tartottak. Berczeli Miklós a legkorszerűbb lézersugaras technolóigák alkalmazásának területén, míg Weltsch Zoltán a ragasztás kötéstechnológiai tématerületén tartott előadást. A részvételükkel a világhírű anyagtudományi kutatásokban is erősítik a Neumann János Egyetem hírnevét. A konferencián szerzett tudás és kapcsolatok megalapozzák Egyetemünk következő évekbeli kutatási profiljait.