Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Kecskemét fantasztikus sikert aratott Marosvásárhelyen

Hatalmas sikert arattak a kecskemétiek MarosvásárhelyenHatalmas sikert arattak a kecskemétiek Marosvásárhelyen. A kétnapos, tucatnyi kecskeméti program minden eleméről a legnagyobb elismeréssel és köszönettel nyilatkoztak az erdélyi szervezők. A közönség pedig minden alföldi fellépőt különleges szeretettel és óriási tapssal, a kiállításokat, a néptáncos bemutatókat és a gyermek játszóházi programokat érdeklődéssel, nagyszámú látogatóval, nézővel fogadták.

Szombaton este a Vásárhelyi Forgatag egyik fontos eseménye volt a Világtalálkozó, amelyen sok száz, szó szerint a világ minden tájáról érkező volt vásárhelyi bolyais diák vett részt. Az esti gálán köszöntőt mondott Potápi Árpád nemzetpolitikai államtitkár is, a Kecskemét-Marosvásárhely Baráti Kör elnöke pedig átadta a hírös városi delegáció ajándékát Portik Vilmos főszervezőnek. A Bács-Kiskun megyei levéltár segítségével különleges anyagon és eljárással készült nyomaton a kecskeméti Városháza homlokzatának eredeti tervrajz képe, illetve az ott őrzött, 1596-os, eredeti Beszélő köntös leírás szerepel. Potápi Árpád államtitkár a város nem régen volt magyar polgármester jelöltjeivel, Soós Zoltánnal, Portik Vilmossal és Vass Leventével ellátogatott a Borudvarba is, ahol köszöntötte a kecskeméti egyetemi delegáció tagjait. 

A kecskeméti csapat vasárnap reggel indult haza autóbuszokkal. Útközben megálltak Kalotaszeg központjában, Kőrösfőn is, ahol a Hegedűs zenekar tiszteletből eljátszotta a „Kőrösfői kertek alatt" kezdetű népdalt, majd még röviddel az akkor kezdődő kenyérszentelő református istentisztelet előtt, meglátogatták a híres templomot, amelynek tornyát Koós Károly tervezte.

...

Szombaton a Vásárhelyi Forgatag keretében szervezték meg a marosvásárhelyiek negyedik világtalálkozóját, amelyen - a szervezők közlése szerint - évente rendszerint mintegy 1500 ember vesz részt. Délután egy gálaműsort tartottak a Kultúrpalotában, amelyen Kecskemét városának küldöttsége is jelen volt, hiszen a Bács-Kiskun megyei város volt az idei Forgatag díszvendége.

/forrás: keol.hu/