Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

KAMFOR-FIKOT

A Neumann János Egyetemen tartották a közgazdászok találkozóját

A tavalyi Közgazdász-vándorgyűlés után ismét rangos közgazdasági konferenciának ad otthont Kecskemét városa: a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) ugyanis 2017. október 27–28-án Bács-Kiskun megye székhelyén, a Neumann János Egyetemen rendezi meg a VII. Kárpát-medencei Fiatal Közgazdászok Találkozóját. A konferencia lesz egyúttal a XXXVII. FIKOT (Fiatal Közgazdászok Országos Találkozója) is. A tanácskozásra közgazdász-hallgatók, illetve doktoranduszok érkeztek szép számmal Magyarországról és a környező országok magyarlakta területeiről: Erdélyből, a Felvidékről és a Vajdaságból egyaránt.

A két napos rendezvény plenáris és három szekcióülésén 25 előadója között ott lesz Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke; Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára; Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, a Monetáris Tanács tagja, Dr. Ailer Piroska, a Neumann János Egyetem rektora; Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere; Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank vezető közgazdásza, az MKT alelnöke; Forrai Péter, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese; valamint a Budapesti Értéktőzsde két vezérigazgató-helyettese is.

A találkozó első napján, pénteken 14.00 órai kezdéssel mondott köszöntő beszédet Hegedüs Éva, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára és a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, majd Finta Zita, a Neumann János Egyetem kancellárja és az MKT Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke üdvözölte a találkozóra látogató mintegy 150 vendégét.

A pénteki délután folyamán még két előadásra került sor, majd szombaton az egyetem Homokszem utcai Tudósházában szekcióbeszélgetések megtartására kerül sor. A második nap résztvevői a következő című témakörökben hallgathatják meg az előadókat: A finntech-ipar és a bankrendszer, Az export-versenyképesség, és Tőzsdék a régióban. A nap és egyben a találkozó zárásaként több előadásra kerül majd sor a záró plenáris ülés kereteiben.

Az esemény fotó ITT érhetőek el.