Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Jármű matuzsálemek randevúztak az egyetemen - videóval

Old Timer autók, antik járgányok, több mint száz éves biciklik és még régebbi lovaskocsik. Egyebek mellett ezeket lehetett megcsodálni a Neumann János Egyetemen szombaton, a Múzeumok Éjszakáján. A veterán járművek fel is vonultak Kecskeméten, így a város több pontján lehetett velük találkozni.

A jármű matuzsálemek felvonulása vagyis első bemutatkozása 17 órakor indult el Kecskeméten. A város útjain közel száz jármű mutatkozott be az érdeklődőknek. A GAMF udvarán és aulájában azután egészen éjfélig lehetett megtekinteni a veterán autókat, motorkerékpárokat, babakocsikat, pedálos kisautókat. Csernák Sándor, a Hírös Veteránjármű Sportegyesület elnöke a helyszínen elmondta, évről évre bővülnek azok száma, akik igazi különlegességet birtokolnak.

-Az 1900-es évek elejéről kerékpárokat, az 1920-as, 1930-as évektől pedig már veteránautót is találtunk az egyetemen. Az a célunk, hogy ezt a kultúrát, ezt a közlekedés történeti örökséget megőrizzük - nyilatkozta az elnök a Kecskeméti Médiacentrumnak.

A GAMF kar belső parkolójában Fekete Béla kocsi magángyűjteményét lehetett megcsodálni, amely már több mint 4 évtizede gazdagodik. Itt igazi különlegeséggel is találkozhattak az érdeklődők. Látható volt az 1971-es fogathajtó világbajnokságon első helyezett kocsit, de Sisi, azaz Erzsébet királyné, Arany János és Károlyi Mihály kocsija is színesítette a kiállítást.

Forrás: www.hiros.hu