Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Izgalmas programok a Kutatók Éjszakáján

Science NightPallas Athéné Egyetem kecskeméti és szolnoki helyszínein nyolcvanhárom programmal várja délutántól éjszakáig a látogatókat. A pedagógusképző kar vállalkozási képességfejlesztő tréninggel és társasjátékokkal, közös családi festéssel, intelligenciafejlesztő játszóházzal, infrakamerás szemmozgásvizsgálattal, valamint elsősegély-nyújtási gyorstalpalóval készül. Ugyanitt, a Csillagvizsgálóban az égitestek távcsöves megfigyelésére lesz lehetőségük az odalátogatóknak.

kertészeti- és vidékfejlesztési kar kóstolókat, kézműves termékek vásárát, termékbemutatót és kiállításokat szervez. A Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolába látogatók pedig egyszerű hangszereket készíthetnek, egyperces látványos kísérleteket végezhetnek, interaktív táblajátékokon próbálhatják ki magukat vagy éppen a kézműves kuckóban alkothatnak.

GAMF műszaki és informatikai karon olyan programelemekkel készülnek idén, mint a hallgatók által épített járművek, robotos programok, fizikai kísérletek, mikroelektronika, műanyagfröccsöntés, kovácsolás és hegesztési bemutató, de lesz véradási lehetőség és a Mercedes-Benz is képviselteti magát egy kiállítással.  A Tudósházban lézerbemutató, varázsszoba és történelmi múltidézés is lesz.

szolnoki gazdálkodási karon mintegy húsz kiállító várja az érdeklődőket. 

...

Forrás: www.hirado.hu - 2016. 09. 27.