Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Internet Fiesta a könyvtárakban 2018

Az Internet Fiesta országos programsorozatra KÖNYVTÁR – INTERNET - Egészség címmel 2018. március 22-29. között került sor, az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

A 2018-as programsorozat az egészséges életmód, a sport, az egészség–betegség témakörét járta körbe. A széles témakör változatos programok megszervezésére nyújtott lehetőséget.

Idén először a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központ is csatlakozik a programsorozathoz. Az NJE Könyvtár és Információs Központ és a Pedagógusképző Kar – partnerségben a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karral – egész napos programsorozatot hirdetett a Fiesta keretében, mely felölelt csak hallgatóknak szóló zárt programokat és a szélesebb közönség számára is nyitott, publikus előadásokat.

A szolnoki Gazdálkodási Szakkönyvtár nyitotta a sorozatot: mire s hogyan használjuk a netet? Függőségtől az internetes bűnözésig. Fényképmegosztástól a cyber-zaklatásig és más aktuális témákban. A Pedagógiai Karon szervezett előadások keretében a hallgatók megismerkedhettek a könyvtári on-line adatbázisokkal, a karon kifejlesztett EDUframe 1.0 offline IKT eszközzel, nyilvános programon nyerhettek betekintést a Recreation Tudományos Magazin műhelytitkaiba; szakelőadáson tudhatták meg az érdeklődők, hogyan is szabaduljunk meg a parlagfűtől, ugyanakkor mennyi mindenre használható. Majd a nap zárásaként „Két keréken Rióba” címmel vetítéssel egybekötött élménybeszámolót láthattak-hallhattak a 2016. évi nyári olimpiai játékokra való kijutásról.

 

A programok összességében közel 90 részt vevőt mozgattak meg.