Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Innovációs tér és könyvsarok nyílt a Neumann Egyetemen az MNB jóvoltából - Videóval

Innovációs tér és könyvsarok nyílt hétfőn a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jóvoltából. A hallgatók számára ezzel egy olyan közösségi tér valósult meg, ahol lehetőségük lesz az eszmecserére, a tanulásra, valamint kisebb előadásokat is tartanak majd itt.

"Ez az innovációs tér és könyvsarok egy kiváló lehetőség arra, hogy a hallgatóink számára egy olyan közösségi tér jöjjön létre, amely ösztönzi őket arra, hogy még kiválóbb teljesítményt tudjanak nyújtani, nagyszerű ötleteket tudjanak megfogalmazni, és így tanulmányi eredményeiket, vagy akár később a publikációs teljesítményüket tudják növelni - mondta dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

A Magyar Nemzeti Bank és annak Oktatási Klubja számos formában támogatja a kecskeméti egyetemet és a hallgatókat.

Dr. Dubéczi Zoltán, az MNB Oktatási Klub elnöke, a nemzeti bank elnöki főtanácsadója felidézte: ez egyike a számos támogatási elemnek, amelyet a jegybank biztosít a Neumann Egyetem számára. Mint mondta, korábban a campus-építést támogatták, most pedig szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy minél gazdagabb tartalommal legyen feltöltve.

A hétfői köszöntőkben elhangzott: nagy szükség van az olyan terekre, ahol közösségként működhetnek a diákcsoportok. A tervezés és a kialakítás folyamatába a hallgatókat is bevonták, hogy így a számukra legmegfelelőbb helyiség jöhessen létre. Az új könyvsarokban gazdaságtudományi és társadalomtudományi irodalom segíti a hallgatókat, többek között az MNB kiadójának szerzőitől.

Mint elhangzott, a jelentkezési adatok alapján egyre népszerűbb a kecskeméti gazdaságtudományi kar. Kiemelték azt is, hogy az egyetem kínálata budapesti képzési helyszínnel és mesterszakokkal bővül. Az MNB Oktatási Klub aktívan együttműködik az egyetemmel, ahonnan jelenleg 101 tagja van a klubnak.

A hétfői ünnepi megnyitó után köszöntötték az MNB Kiválósági Ösztöndíjas hallgatókat és átadták a tavaszi féléves okleveleket.

 

GALÉRIA

Forrás: www.hiros.hu