Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Informatika.Neked előadássorozat

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az Informatika.Neked előadássorozat következő előadására! Mátó Péter: Hogyan legyél DevOps?

Időpont: 2017. október 11. 14:00 - 15:30

Helyszín: Informatika Tanszék, NJE GAMF Műszaki és Informatikai Kar, Kecskemét, Izsáki út 10., 4-es épület, 315-ös terem

Az előadás fontosabb témakörei:

Manapság a virtualizáció, a konténerek, az agilis fejlesztés korában többre van szükség, mint puszta Linuxos vagy fejlesztői szaktudásra. A kettő ötvözete az igazi kincs. A modern rendszermenedzsment legfőbb paradigmája az automatizálás. A DevOps olyan fejlesztési és rendszermenedzsment módszertan, eszközkészlet és hozzáállás, ahol a rendszereket a lehető legmagasabb szintű automatizálás mellett fejlesztik, tesztelik, telepítik, működtetik és szüntetik meg. Az előadás megmutatja, hogy milyen területeken kell fejlesztenie magát, milyen eszközök használatát kell megtanulnia annak, aki egy DevOps csapat hasznos és értékes tagja akar lenni.

Az előadó rövid bemutatása:

Mátó Péter informatikus mérnök és tanár. A GAMF-on végzett, először itt is tanított. Később a főiskola címzetes tanára címet kapott. A tanítást időközben Unix/Linux rendszerüzemeltetésre és szoftver fejlesztésre cserélte. Jelenleg biztonsági és menedzsment szoftver-rendszerek tervezésével, fejlesztésével foglalkozik. Fontosabb szakterületei: informatika biztonság, központi jogosultság kezelés, tömeges rendszer üzemeltetés. Szabadidejében aktívan részt vesz a szabad szoftver közösség munkájában, az FSF.hu Alapítvány egyik alapítója és kurátora.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Az előadáson történő részvétel ingyenes.

 

Kérjük, jelezze részvételi szándékát az előadás Facebook oldalán.

https://www.facebook.com/events/120064032013878/

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Az előadáson történő részvétel ingyenes