Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Hosszas előkészület és rengeteg munka után sikeres Rollout!

A KEFO Motorsport, Egyetemünk egyik járműépítő csapata bemutatta új versenyautóját! Több hónapos előkészület és rengeteg éjszakába nyúló munka után leleplező rendezvényükön mutatkozott be új csapatvezetőjük, Heimler Tamás, és megmutatták, hogyan hajtják új járművüket!

A „Rollout” leleplező eseményét a csapat jelenlegi vezetője, idén végzett hallgatónk, Widner Attila kezdte nyitóbeszédével, melyben megemlítette a bemutatásra kerülő járművet, beszélt az eddigi jól összeszokott csapatról és tagbővítésükről, és köszönetet mondott partnercégeinknek, tanárainknak és szüleiknek, akik támogatása nélkül, ahogyan Attila fogalmazott, talán nem is készülhetett volna el remek építményük. Ez után felkérte a Járműtechnológia tanszék vezetőjét a vendégek köszöntésére.

Dr. Lukács Pál talán utolsó alkalommal köszöntötte a jelenlévőket a Pallasz Athéné Egyetem nevében, hiszen amint erről már bizonyosan mindenki értesülhetett, 2017. augusztus 1-től az Egyetem Neumann János magyar matematikus nevét viseli majd. Köszönetet mondott ő is a csapat támogatóinak, továbbra is biztatva őket hallgatóink segítésére, hiszen, mint mondta, így olyan dolgokat tesznek lehetővé, amely hallgatóink részéről talán nem is viszonozható, ezért számit olyan sokat az elhivatottságuk. Büszke céltudatos hallgatóinkra, akik szabadidejükben egy csapatként egy célért dolgoznak, mindeközben pedig megtanulják egymást tisztelni, segíteni, mondta a Tanszék vezetője.

Igen nagy pozitívumként emelte ki továbbá Dr. Lukács Pál, hogy az iparvállalatok nem csak anyagi támogatást nyújtanak a hallgatói műhelyben dolgozóknak, hanem látnak lehetőséget abban is, hogy a saját termékeiket és elgondolásaikat az Egyetem hallgatóival együtt kísérletezzék ki és valósítsák meg, ezzel együtt saját tevékenységeikbe is beavatva őket. Ez hihetetlen előnyt jelent tanulóinknak, mivel a szponzorcégek megpróbálják az elképzeléseiket beépíteni a csapat munkájába, és együtt dolgoznak, ennek köszönhetően ún. soft skillekkel, hasznos gyakorlati tudással egészítik ki elméleti tanulmányaikat.

Ezek után ismét a csapatvezető, Widner Attila vette át a szót, bemutatva utódját a csapat élén. A KEFO Motorsportban tevékenykedő hallgatóink 2015 óta dolgoznak együtt, azonban több hallgató idén elbúcsúzik, köztük Attila is. Szeptembertől Heimler Tamás hallgatónk veszi át a csapat vezetését, a rollout rendezvényen ő tartott prezentációt az újratervezett és újjáépített versenyautóról. Beszélt az elmúlt időszak nehézségeiről, elmondta, hogy közel háromszor több alkatrészt kellet tervezni és legyártani, mint ez előtt. A feladatok optimális elosztása is nagy munka és kihívás volt számukra, hiába vannak harmincan a csapatban, de szerencsére ezt is sikeresen meg tudták oldani. Pozitívumként említette, hogy új járművük egy új platform lehet az elkövetkezendőkre, mely segítségével, egy sokkal precízebb autót hozhatnak majd létre. Már a múlt hétvégén tesztelhették a kb. 70%-ban elkészült autót. A jármű megközelítőleg 20 kilogrammal lett könnyebb, ez kb. tíz százaléka az eredeti autónak, tudtuk meg Tamástól.

Elkövetkezendő versenyeikhez, a csütörtökön kezdődő Formula Student East-hez, valamint az augusztus 17-től 20-ig tartó Formula Student Hungary-hoz sok sikert kívánunk a csapatnak!

A versenyek szóló információkat a KEFO Motorsport Facebook és Instagram oldalán is nyomon követhetik az alábbi linkekre kattintva!

https://www.facebook.com/kefomotorsport/?hc_ref=ARQv6kM9ezwk_aEV6zHlPOYYnvh8YM_DYkNoyOjF3nymP4vRIUCBSBnJI49LHyJ8aeA&pnref=story

https://www.instagram.com/kefo_motorsport