Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Homokbányai Campus - infrastruktúra

A Homokbányának nevezett városrész volt 1990 előtt a Kecskeméten tartózkodó szovjet csapatok lakó- és  laktanyanegyede. A csapatok távozása után több fejlesztés is volt a városrészben -  önkormányzati bérlakásokat alakítottak ki, vállalkozók lakásokat újítottak fel értékesítésre és odaköltözött egy iskola is -, de még így is sok a hasznosításra váró ingatlan. A Homokbányán igazi oázist jelent az egyetemi campus, amely két kollégiumépületet, a 2011-ben átadott Tudósházat, egy szabadtéri rendezvények tartására alkalmas nyitott épületet és sportpályákat foglal magában. A campus könnyen megközelíthető: az 1-es helyi járatú autóbusz szinte a kapuig viszi a hallgatókat.

Homokbányai Campus Homokbányai Campus

A két kollégiumépületet 2000-ben és 2002-ben alakították ki teljeskörű felújítással két legénységi épületből. A szállodai színvonalú épületekben 2x2 ágyas blokkokban 454 férőhely áll rendelkezésre.

Homokbányai Campus Homokbányai Campus

A kollégiumban klubszobák, asztalitenisz  és kondicionáló termek, szauna teszi kellemesebbé a kollégisták életét.

Homokbányai Campus Homokbányai Campus

Jó hangulatú szabadtéri rendezvények helyszíne a főiskolások által csak "hangárnak" nevezett nyitott épület, amely az utóbbi években a gólyatábor bázisa is volt.

Homokbányai Campus Homokbányai Campus

A campus a műfüves focipályával és a teniszpályával kitűnő sportolási lehetőségeket is biztosít. 

Homokbányai Campus Homokbányai Campus

A 3500 négyzetméter alapterületű Tudósház változatos tereivel – a multifunkcionális közösségi terek, a szekciótermek, a tárgyalók, a kutatószobák – a tudományos kutatás, az eredmények bemutatása és a népszerű ismeretterjesztés minden formájának helyet tud biztosítani.   Az épület szolgáltatásaival áll a hallgatók és az oktatók, valamint a lakosság rendelkezésére is.  A konyha nemcsak a ház rendezvényeit és lakóit szolgálja ki, hanem a városrészben élőket, illetve a környező intézmények és vállalkozások munkatársait is.  A földszinti rekreációs tér, a wellnesrészleg és a bowling pálya szintén mindenki számára nyitott. Az épületben található apartmanokat a egyetem vendégei is igénybe vehetik.

Homokbányai Campus Homokbányai Campus