Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Henkel Magyarország Kft.

Laundry & Home Care Gyár   - Körösladány


A Henkel márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: Laundry & Home Care, Beauty Care, illetve Adhesive Technologies. A vállalatnak mind a lakossági mind az ipari területeken vezető pozíciói vannak többek között olyan jól ismert márkákkal, mint a Persil (mosószer), a Schwarzkopf (hajápolás) és a Loctite (ragasztó).

Az 1876-ban alapított Henkel több mint 140 évi sikert tudhat maga mögött. Világszerte közel 50 000 embert foglalkoztat és 2016. évi árbevétele 18,7 milliárd euró, míg korrigált üzemi eredménye 3,2 milliárd euró volt. A Henkel elsőbbségi részvényeit a német DAX tőzsdeindexben jegyzik.

A Henkel Magyarország három évtizede alakult meg a közép kelet-európai régió első Henkel-vállalataként. A Henkel a legnagyobb vállalatok közé tartozik Magyarországon, átlagos éves forgalma meghaladja a száz milliárdot. A budapesti központi iroda mellett két gyárban folyik termelés, Körösladányban mosó-, és háztartási tisztítószereket, Környén pedig vizes bázis, és elektronikai ragasztóanyagokat állítanak elő.