Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Határtalanul – Erdélybe kirándulnak a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola diákjai

Határtalanul – Erdélybe kirándulnak a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola diákjaiErdélyi kiránduláson vesz részt egy nyertes pályázatnak köszönhetően a Pallasz Athéné Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola diákcsoportja 2016. október 5-7-ig. A Kecskemét-Nagyvárad-Kalotaszenkirály-Kolozsvár-Gyulafehétvár-Világos-Arad-Kecskemét útvonalat járják majd be.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek elnevezésű, HAT-16-01 kódjelű Pályázati kiírásra benyújtott (HAT-16-01-0599) „Petőfisek a Hadak" útján című pályázat 637.000 forint vissza nem térintendő támogatásban részesül.

A nyertes pályázatnak köszönhetően a Pallasz Athéné Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola diákcsoportja 2016. október 5-7-ig erdélyi kiránduláson vesz részt. A Kecskemét-Nagyvárad-Kalotaszenkirály-Kolozsvár-Gyulafehétvár-Világos-Arad-Kecskemét útvonalat járják be.

A tanulmányút tematikája az 1848/49-es forradalom és szabadságharc köré épül, az iskola névadója, Petőfi Sándor előtt is tisztelegve. A tanulók közös megemlékezésen vesznek majd részt a kalotaszentkirályi Ady Endre Általános Iskola diákjaival, hogy megtapasztalják a nemzeti összetartozás élményét, megkoszorúzzák az útvonalba eső emlékhelyeket, és felkeressék a történelmi nevezetességeket. Cél a tanultak élményalapú bővítése, elmélyítése, közösségerősítő társas kapcsolatok, és új, a határon átívelő diákbarátságok létesítése.

Forrás: keol.hu - 2016. 09. 14.