Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Hallgatónk is tagja volt a magyar nyolcas csapatnak a poznani evezős világbajnokságon

Magyar Nyolcas - Siker az egyetemi világbajnokságonEvezés: Magyar Nyolcas - Siker az egyetemi világbajnokságon

18 ország vett részt a lengyelországi Poznanban rendezett Egyetemi Evezős Világbajnokságon, s a magyar nyolcas az eddigi versenyek legjobb helyezését érte el, a hatodik lett az olimpián szerepelt evezősökkel reprezentált mezőnyben.

Tradíciókhoz híven a férfi nyolcasok zárták a versenyt. Ennek a számnak régre visszanyúló hagyománya van az egyetemi evezésben, elég csak a méltán híres Oxford-Cambridge versenyre gondolni. Ebből kifolyólag a mezőny nagyon erős, több nagy nemzet egyetemei népes bajnokságokban döntik el, ki képviselheti országukat.

A nyolcas hét tagja a Széchenyi István Egyetem egy pedig a Pallasz Athéné Egyetem hallgatója.

A csapat tagja volt Krepesics Péter (Pallas Athéné Egyetem), Vancsura Bodó (Széchenyi István Egyetem, építőmérnök szak), Bedők Gergely (SZE, kereskedelem és marketing), Vancsura Bendegúz (SZE, rekreációszervezés és egészségfejlesztés), Sőnfeld Álmos (SZE, gazdaságinformatika), Privaczki Ákos (SZE, közlekedésmérnök), Szabó Bence (SZE, közlekedésmérnök), Szigeti Roland (SZE, műszaki menedzser), Kiss Bence (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem).

A futam elején jó rajtot vett nyolcasunk, azonban a pálya közepétől kezdve erősebb utazó tempót evezve a francia, angol, holland és lengyel csapat el tudott lépni. A magyar csapat súlyhátrányuk csökkentése érdekében igyekezett magasabb csapásszámmal gyorsítani a hajót, azonban nem sikerült a végén utolérni a cseh csapatot, így végezetül a hatodik helyen zártak.

Az elért sikert tovább emeli, hogy magyar egyetemi nyolcas eddig még nem volt képes döntőbe jutni, így kiemelkedőnek számít a fiúk eredménye!

Végeredmény: ENG, FRA, POL, NED, CZE, HUN

Gratulálunk a csapat minden tagjának és edzőjüknek Alföldi Zoltánnak, a kormányos: Kiss Bencének és a csapatvezetőnek: Papp Oszkárnak, az egyik legsikeresebb győri sportmenedzsernek.

forrás: www.mefs.hu és www.kisalfold.hu
kép: www.mefs.hu