Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Hallgatói tájékoztató a 2017/18-as tavaszi félév Diplomaátadó Ünnepi Szenátusi Üléséről

Köszöntjük abból az alkalomból, hogy a Neumann János Egyetem hallgatójaként sikeresen befejezte tanulmányait.

A diplomaátadóval kapcsolatban fontos tudnivalók:

 

  • Időpont, helyszín

A kecskeméti karok végzősei részére az oklevelek és tanúsítványok ünnepélyes átadására a 2018. július 7-én 10:00 órakor kezdődő Ünnepi Szenátusi ülésen kerül sor, melynek helyszíne a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara (6000 Kecskemét, Izsáki út 10.).

  • Meghívó

Végzett hallgatóink részére elektronikus meghívó készült, amely ITT tölthető le.

TalárviselésA diplomaosztón talár viselése minden végzősnek kötelező függetlenül attól, hogy a hallgató diplomát, vagy igazolást vesz át. Talársapkát kizárólag a diplomát átvevő végzős hallgatók viselhetnek. A Hallgatói Talárhasználatról az 1/2017. rektori-kancellári utasítás rendelkezik.

A talárokat és kiegészítőket 2018. július 7-én (szombaton) 7:00 – 9:00 közötti időszakban a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar (6000 Kecskemét, Izsáki út 10.) – Deák Ferenc teremben vehetik át.

A talárt, a sapkát és a kesztyűt 3.000 Ft kölcsönzési díj fejében, és 10.000 Ft kaució megfizetését követően vehetik igénybe, amelyet a talárpróbán kell befizetniük. A talárt a Diplomaátadó záró időpontját követően az átvétel helyén kötelesek leadni az ünnepség befejező időpontját követő 2 órán belül. A letétbe helyezett kaució a „talárcsomag” sérülésmentes és hiánytalan leadásakor visszajár.

A hímzett kari logót emlékül kapják.

 

  • Diplomaátadó menete, vendégek fogadása

A diploma átvételének előfeltétele, hogy minden végzett hallgató a talárok átvételét megelőzően az Oktatási és Képzési Igazgatóság munkatársainál történő adminisztráción (oklevél, mellékletek átvétele kapcsán), továbbá a 9:00-kor kezdődő főpróbán részt vegyen.

Felhívjuk hallgatóink figyelmét, hogy először mindenképp az OKI munkatársainál jelentkezzenek, hiszen a tőlük kapott igazolással lehet átvenni a talárokat.

A névvel ellátott helyeket minden hallgatónak 9:00-ig el kell foglalni, ekkor kezdődik a kötelező főpróba.Az eseménynek otthont adó helyszín kapacitása miatt, az ünnepségen résztvevő hallgatók vendégeinek száma korlátozott (hallgatónként 4 fő).

Eső esetén a GAMF Műszaki és Informatikai Kar Törös Olga Sportcsarnokában kerül megrendezésre az esemény, a csarnokban zajló ünnepségen 2 fő hozzátartozó vehet részt, további 2 fő a kivetítőn kísérheti végig az eseményt. Jó idő esetén a teherporta mellett található Kőrösi Csoma Sándor parkban lesz az ünnepség, melyen 4 fő hozzátartozó vehet részt.

Belépésre kizárólag belépőjegy ellenében, 9:00-tól van mód.(lehetőség szerint a főbejáratnál).

Az ünnepségen a hozzátartozók részére ülőhely korlátozott számban áll csak rendelkezésre, azonban felhívjuk a figyelmet, hogy az ünnepség teljes egészében végigkísérhető a Főépületben található, nagy- és kiselőadóban elhelyezettkivetítőkön.

A belépésre jogosító jegyeket a talárpróbákon részt vett hallgatók a Hallgatói Szolgáltató Központ irodájában (6000 Kecskemét, Izsáki út 10.) az alábbi időpontokban vehetik át:

Július 2. (hétfő) 12:00-16:00

Július 3. (kedd) 8:00-12:00

Július 4. (szerda) 12:00-16:00

Július 5. (csütörtök) 8:00-12:00

A diploma átadásakor az Egyetem fotósai mindenkiről készítenek felvételt, amelyek térítésmentesen letölthetők az Egyetem központi weboldaláról (www.uni-neumann.hu). A hallgatók által elfoglalt széksorok előtt és között csak az intézmény fotósai és a sajtó munkatársai tartózkodhatnak. A hozzátartozók itt nem készíthetnek fotót; kérjük, fotózással ne zavarják az ünnepség menetét.

Kérjük, hogy a hozzátartozók virágaikat csak az ünnepség befejeztével adják át!

  • Parkolás

Az Egyetem területén belül a hallgatók és hozzátartozóik részére parkoló nem áll rendelkezésre, a parkolás a szomszédos Katedra Gimnázium és az Országos Egészségügyi Pénztár parkolóiban azonban lehetséges. Kivételt képeznek a mozgáskorlátozott  vendégek, számukra van lehetőség az Egyetem belső területén parkolni. Kérjük, hogy az érintettek ezen igényüket, -a behajtani kívánó jármű rendszámával és a mozgáskorlátozott személyek, valamint kísérőik létszámának megadásával- szíveskedjenek jelezni a press@uni-neumann.hu e-mail címen; ebben az esetben tudunk ülőhelyet is biztosítani.