Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Ha rajtunk múlik, Neumann-os leszel!

Még nem késő a térség vezető üzleti-közgazdasági vagy az ország első számú kertészmérnök egyetemi képzéseit választani! Előtted áll a lehetősége annak, hogy fegyvertervező és gyártó specialista vagy elektromos járműhajtási szakemberré válhass. A pótfelvételi egy kivételes lehetőség azoknak a fiataloknak, akik most döntenek a továbbtanulás mellett, és azoknak is, akik szakmai karrierjüket szeretnék az aktuális üzleti nézőponttal, a legfejlettebb műszaki és kertészeti ismeretanyaggal kiegészíteni, s ezzel korszerű és jövőbiztos tudásra szert tenni.

A 2022. július 21-én közzétett felsőoktatási ponthatárok szerint több mint 18% növekedés ért el a kecskeméti Neumann János Egyetem a felvételt nyert hallgatók létszámát illetően. Büszkék vagyunk arra, hogy a kecskeméti egyetem megtalálta azt az utat, amely bizalmat ébreszt a hallgatókban és a szülőkben. Intézményünk így a sorrendmódosításokat követően is képes volt tartani, sőt növelni a jelentkezők létszámát. A mostani adatok azt mutatják, hogy reális cél lehet 5 éven belül az 5000 fős egyetemmé válásunk is. A három karra kiterjedő duális képzés révén a hallgatók egy része több éves munkatapasztalatot is szerezhet a tanulmányok mellett. A pozitív tendencia pedig nem állhat meg, mert a térség gazdálkodó szervezetei nagy mértékben építenek a Neumann-ról kikerülő, felsőfokú végzettségű munkaerőre. A fiatalok a számtalan pályázati és ösztöndíj-lehetőség mellett a kecskeméti egyetemmel egyben a biztos boldogulást is választják.

Az NJE kínálatából kiemelkedik a Gazdaságtudományi Kar Master of Business Administration (MBA) üzleti mesterképzése, ami országosan is egyedülálló továbbképzési lehetőség a karrierjüket építő szakemberek és vállalkozók számára. A jövőálló gazdasági, üzleti ismeretek elsajátítása minden ágazatban fontos kérdés a következő időszakban. A kecskeméti MBA program a vidéki képzések között az első helyen áll! A GTK új, budapesti oktatási helyszínén, az MNB Intézet Fenntartható Pénzügyek Központ gondozásában induló nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakra pedig rögtön túljelentkezés alakult ki, köszönhetően a korszerű és hiánypótló szakmai tartalmat képviselő képzési kínálatnak.

Magyarország első kertészeti kultúrával foglalkozó képzése is további potenciált rejt magában. Az NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kara a legdinamikusabb fejlődést mutatja, melynek képzési rendszerében sajátosan egyedi mérföldkövek a műszaki és gazdaságtudományokkal való összekapcsolódás, a zöld ipar, valamint az automatizálás, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia innovatív fejlesztése.

Az NJE GAMF Műszaki és Informatikai Kar képzései folyamatosan az ipari igényekhez alkalmazkodnak. Kivételes lehetőségeket nyújt a hallgatóknak a járműmérnök alapszakon ősztől induló elektromos járművek specializáció vagy az egyéves, szakirányú továbbképzés is, melyben elektromos járműhajtás szakembereket és szakmérnököket képeznek. Továbbra is népszerű a gépészmérnök szakon induló fegyvertervezés és gyártás specializáció és nagy az érdeklődés az ősztől a SOTE Orvostudományi Egyetemmel közösen meghirdetett digitális fogászati szakmérnök alapszak iránt, melynek gyakorlati részét a kecskeméti egyetem additív gyártástechnológiai laborjában fogják végezni.

Minden évben átadjuk az Aranydiplomát azoknak a hallgatóinknak, akik már 50 éve elköszöntek az intézménytől. Nagyon fontos a nyelvhasználat, mert egykori diákjaink nem elhagyták az intézményt, csupán kiléptek az egyetemi falak közül, de fél évszázad után is diákként jönnek vissza. Nézőpont kérdése, hogy az ország különböző részeiből és a külföldről érkező hallgatóinkra hogyan tekintünk: úgy mint egyetemi vagy mint kecskeméti polgárokra. Számunkra az egyetemen a hallgatók egy több ezres család tagjaivá válnak, akik sodródjanak bárhova is életük során, mindig Neumann-osok, és egy kicsit kecskemétiek maradnak.

Ne becsüld alá a pótfelvételit! Ez még mindig a Te nagy lehetőséged!

Hívj, írj, keress minket! Segítünk! Ha rajtunk múlik, Neumann-os leszel!