Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

GAMF Műszaki és Informatikai Kar - infrastruktúra

 GAMF  GAMF

A GAMF Kar Izsáki út 10. szám alatt található telephelye példásan karbantartott épületeivel, gondozott, tágas udvarával  igazán kellemes környezetet biztosít a egyetemi élethez. Az oktatási főépületben hangulatos közösségi tér fogadja az érkezőket.  Az aula nemcsak találkozóhely az egyetemisták számára, hanem rendezvények helyszíne is. 
Az aulából  nyílik a kar két nagyelőadója, amelyek néhány évvel ezelőtt  teljes felújításon estek át, nemcsak kényelmesek, tágasak, hanem a legkorszerűbb technikával  is felszereltek.
Szintén az oktatási főépületben található a Deák terem, amely reprezentatív helyszínt jelent a szenátus ülése és más rendezvények számára.

GAMF GAMF

A campus második legnagyobb épülete a Neumann épület, amely elsősorban az informatikusképzés hátterét biztosítja jól felszerelt  számítógépes termeivel.
A kar 2012 szeptemberében kezdte meg a járműmérnökök képzését, amelyhez az új járműipari intézet elkészültével a legkorszerűbb infrastruktúra áll rendelkezésre.   A másfél milliárd forintos beruházás európai uniós támogatással valósulhatott meg. Az épületben többek között környezetállósági labor, járművizsgálati labor, ABS labor, fényezőműhely és fékpadok is helyet kaptak.

GAMF GAMF

A GAMF Kar tanszékein összesen 27 műhely és labor szolgálja a gyakorlati képzést, amely a egyetem egyik hagyományos erőssége. Az elmúlt években a karon is több száz millió forintot fordítottak arra, hogy „haladjanak a korral”, és a hallgatók olyan berendezésekkel, eszközökkel találkozhassanak, amelyekkel majd leendő munkahelyeiken is dolgoznak.

GAMF GAMF

A műanyag- és gumitechnológiai laboratórium országosan is egyedülálló, a pneumatika labor pedig egyike az ország négy FESTO oktatóközpontjának. A robotlaborba még külföldről (Svájcból) is érkeznek szakemberek továbbképzésre. Az anyagvizsgáló laboratórium az elmúlt években vásárolt korszerű eszközeivel ipari bérmunkát is vállal a egyetem.  A lézeres kutatások bővítését teszi lehetővé az újonnan kialakított lézerlaboratórium. A szintén a közelmúltban felújított hegesztőműhely a legkorszerűbb oktatóműhely a Dél-alföldi Régióban. A CNC műhely szintén nemrégiben kapott új gépeket.

GAMF GAMF

Az egyetem új sportcsarnokának átadásával lehetővé vált, hogy a korábbi tornateremmel a Könyvtár és Információs Központ Műszaki és Pedagógiai Szakkönyvtárát bővítse az egyetem. A fejlesztés révén a kialakított infotérrel duplájára nőtt a könyvtár alapterülete, amely a kar egyik impozáns közösségi tere is lett.

GAMF GAMF

A kar területén található a 300 millió forintos beruházással felépült sportcsarnok, amely Törös Olga tornász olimpikon nevét viseli. A sportpályák szintén a hallgatók rendelkezésére állnak.

GAMF GAMF

A karon többféle étkezési lehetőség várja a hallgatókat. A büfé és automaták mellett az egyetemisták igénybe vehetik a minőségi, ugyanakkor  kedvező árú menzát.