Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

FOLYTATÓDIK A „HÍRÖS SZABADEGYETEM” A NEUMANN JÁNOS EGYETEMEN

A Neumann János Egyetem 2019 tavaszán is folytatja „Hírös Szabadegyetem” címmel elindított előadássorozatát. A III. félévet ismertető sajtótájékoztató 2019. március 29-én 10 órai kezdettel kerül megrendezésre az egyetem Pedagógusképző Karán.

Az Egyetem hivatásának tekinti, hogy tudományos, kutatási eredményeit minél szélesebb társadalmi rétegekkel, közérthető formában megossza, és az egyetemnek otthont adó településen, a társadalmi felelősségvállalás és a tudománynépszerűsítés, a tudományos ismeretterjesztés jegyében meghatározó szerepet vállaljon. A több tudományterületet is érintő, érdekes és aktuális témákat feldolgozó előadások – a nemzedékek közötti kapcsolatok erősítése érdekében – az idősebb és fiatalabb generációk számára is hasznos, értékes információkkal szolgálnak.

Helyszín: Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar (Kecskemét, Kaszap utca 6-14. 2. emelet Díszterem).

 

 

A 2019 tavaszi félév előadásai

 

2019. április 3. (16.30 óra) Dr. Szeberényi Gyula Tamás (Kecskemét Megyei Jogú Város, alpolgármester): „Hulladékgazdálkodás és környezetvédelem Kecskeméten”

2019. április 10. (16.30 óra) Berczeli Miklós (NJE GAMF Műszaki és Informatikai Kar, Anyagtechnológia Tanszék, tanszéki mérnök) „Lézersugaras technológiák a mindennapjainkban”.

2019. április 24. (16.30 óra) Dr. Palkovics András (NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar, dékán): „A kertészeti termékfeldolgozás melléktermékeinek hasznosítása”

2019. május 8. (16.30 óra) Mihály Zsolt (NJE GAMF Műszaki és Informatikai Kar, Szervezéstudományi és Logisztikai Tanszék, tudományos segédmunkatárs): „A termelővállalatok logisztikai kihívásai napjainkban”

2019. május 22. (16.30 óra) Finta Zita (NJE, kancellár): „A felsőoktatás jelene és jövője Magyarországon”

2019. június 5. (16.30) Dr. Rigó Róbert (NJE Pedagógusképző Kar, Alapismereti és Szakmódszertani Tanszék, tanszékvezető): „Kényszerkollektivizálás Kecskeméten és környékén”

 

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!