Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Felvételizőknek

A 2021-ben vagy 2022-ben tervezek továbbtanulni. Ekkor is lesznek államilag finanszírozott helyek a Neumann János Egyetemen?

Igen. 25 éves keretszerződést fogunk kötni az állam, amely garantálja az állami finanszírozás hosszútávú fennmaradását.

 

A 2021-ben vagy 2022-ben tervezek továbbtanulni. Várható-e, hogy az NJE-n a modellváltás miatt más lesz az állami finanszírozású helyek ponthatára, mint a hagyományos formában működő felsőoktatási intézményekben?

Nem várható. Egységes felvételi rendszer van és lesz a jövőben is, ennek része marad a Neumann János Egyetem.

 

Miért „éri meg” az alapítványi formában működő Neumann János egyetemre jelentkeznem, és nem valamelyik hasonló képzési irányt nyújtó, hagyományos formában működő felsőoktatási intézménybe?

Mert egy folyamatosan fejlődő, az állami támogatás mellett jelentős többletforrásokkal rendelkező, jobban fizetett oktatókat alkalmazó, szoros vállalati, piaci kapcsolatrendszert működtető Egyetemre járhatsz majd, amelyen egy állami intézményhez képest lényeges több ösztöndíjlehetőség vár. A fenntartó alapítvány jelentős vagyonnal rendelkezik majd, amelynek hozamából az egyetemet, a hallgatókat, az oktatókat tudja majd támogatni. Ez a plusz bevételi forrás a hagyományos modellben működő intézményekben nem lesz elérhető.

 

Más egyetemen kezdtem meg tanulmányaim, de szeretnék átjelentkezni az alapítványi formában működő Neumann János Egyetemre. Megtehetem ezt? Az átjelentkezésnek vannak speciális feltételei abból adódóan, hogy hagyományos formában működő egyetemről szeretnék átjelentkezni?

Nincsenek speciális feltételek. Az átjelentkezés lehetősége az eddigi gyakorlat szerint megmarad.

 

Ha nem Kecskeméten vagy közvetlen közelében lakom, számíthatok-e kollégiumi elhelyezésre az alapítványi formában működő Neumann János Egyetemen? Változnak a kollégium igénylésének, elnyerésének feltételei?

 

Igen, számíthat kollégiumi elhelyezésre. A jelenlegi hozzáférési esélyek megmaradnak, a kollégiumi életkörülmények és a hallgatói szolgáltatások fejlesztésén folyamatosan dolgozunk, a közeljövőben terveink szerint új, modern kollégiumi férőhelyekkel gyarapodik az Egyetem az Izsáki úti Campuson.