Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Ezekre az ösztöndíjakra pályázhattok most egyetemistaként: havi 100 ezer forint a támogatás

A most meghirdetett Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjaira az alap-, mester- és doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktorjelöltek, fiatal oktatók és kutatók is pályázhatnak.

A tervek szerint most is közel kétezren kaphatnak majd támogatást öt vagy tíz hónapon keresztül. Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) most is hat kategóriában hirdet támogatásokat - ezeket itt nézhetitek meg.

A "Tehetséggel fel!" pályázatra például azok jelentkezhetnek, akik most fejezik be a középiskolai tanulmányaikat, de a középiskolai tudományos tanulmányi versenyen eredményesen teljesítettek és alapképzésre, osztatlan mesterképzésre jelentkeznek. A pályázatban elsőéves és másodéves tehetséges hallgatók is részt vehetnek.

Mennyi az annyi? Az ösztöndíj maximális összege havi nettó 100 000 forint, amit 5 vagy 10 hónapra lehet elnyerni. Erre az ösztöndíjra egészen 2022. június 23-ig jelentkezhettek.

Azok sem maradnak ki a jóból, akik már most egyetemisták

Az alapképzési támogatással tehetséges hallgatók kutatásait és szakmai fejlődését szeretnék "szponzorálni". Erre akkor jelentkezhettek, ha a kutatásotok eredménye tudományos cikk vagy TDK-dolgozat, egyéb – az adott tudományágban releváns – tudományos, műszaki vagy művészi alkotás, továbbá a mester tanulmányok megkezdésére való felkészülés. Erre 2022. június 2-ig pályázhattok és szintén 100 ezer forintot kaphattok havonta, ha nyertek.