Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Esélyegyenlőség

Kérjük, hogy az egyedi eljárásra vonatkozó kérvényét és az azt alátámasztó szakértői vagy szakorvosi véleményt a jelentkezéskor töltse fel a saját vizsgázói felületére.

Kérését a Vizsgaközpont személyre szabottan kezeli, legyen szó akár látás-, vagy hallássérült, mozgáskorlátozott, ill. egyéb problémával (diszlexia, diszgráfia, stb.) élő jelentkezőről. A benyújtott kérvényt a hozzá csatolt szakvélemény alapján a Vizsgaközpont vezetője bírálja el, melynek eredményéről a jelentkező írásban értesítést kap.

További tudnivalók:

  • A 87/2015. (IV. 9.) Korm. rendelet 63.§ 2. pontjában megfogalmazott módon igazolt fogyatékosság és sajátos nevelési igény esetén a fogyatékkal élő és a sajátos nevelési igényű jelentkező a vizsgaközponthoz vagy vizsgahelyéhez benyújtott írásos kérelem alapján egyedi eljárással vizsgázhat, amennyiben minden egyes vizsgarészben a feladatot/feladatokat a nyelvvizsgáztatást szabályozó 137/2008.(V.16) kormányrendeletnek megfelelően teljesíteni tudja.

 

  • A 2011. évi CXC. A nemzeti köznevelésről szóló törvényben meghatározott beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő jelentkező számára kedvezmények csak a közoktatásban igényelhetők és nyújthatók be, a nyelvvizsga lebonyolítása és értékelés során NEM vehetők figyelembe.

  

Bővebb információ:

http://www.bmenyelvvizsga.bme.hu/hu/fogyatekkal_elok/jelentkezes