Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Erasmusos hallgatóink Leskowsky kiállításon jártak

Évről-évre sok külföldi diákot vonz Kecskemétre a Neumann János Egyetem széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszere. Egyetemünk több mint 100 ERASMUS partnerintézménnyel áll kapcsolatban. A hozzánk érkező külföldi hallgatók beilleszkedését számos színes programmal segítik az Egyetem munkatársai.

Március 9-én Kecskemét szívében, a Hírös Város Turisztikai Központba látogatott el 4 különböző országból érkezett ERASMUS hallgatónk. A csapat tagjai között voltak spanyol, francia, görög és török fiatalok, akik ma délután 14.00 órakor a kiállítás épülete előtt gyülekeztek. A kiállítás előtti rövid beszélgetés során kiderült, hogy a spanyol-, török- és görög klímához szokott hallgatók határtalan örömmel fogadták a kitartó hideg utáni első napsütötte jó időt, valamint, hogy legtöbbjük azért választotta Magyarországot, mert kíváncsiak voltak kicsiny európai országunk kultúrájára és fiataljaira. Az interaktív kiállításon meg is találták számításaikat, hiszen más országok régi hangszerei mellett hazánk autentikus húrosait-fúvósait és ütőseit is megcsodálhatták, sőt, játszhattak is rajtuk!


A Leskowsky Hangszergyűjtemény az ország egyetlen látogatható hangszergyűjteménye. A több mint kétezer darabot számláló kollekció a klasszikus, népi- és kísérleti hangszereket mutatja be a középkortól napjainkig. Öt kontinens húros, fúvós és ütőhangszerei kerülnek bemutatásra az egyórás program során.

Az egyik spanyol cserediákunkról rögtön a kiállítás elején kiderült, hogy gitározik, így a kiállítás vezető ki is próbáltatta vele a legtöbb húros hangszert, egy francia hallgatónk pedig játszhatott a mai zongora egyik ősén. Az esemény végére komplett zenekar alakult ERASMUS-os hallgatóinkból, az erről készült videót a Neumann János Egyetem facebook oldalán tekinthetik meg.

https://www.facebook.com/neumann.egyetem/