Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

ERASMUS-os hallgatók érkeztek a Neumann János Egyetemre

2018. szeptember 2-án érkeztek Kecskemétre az ERAMSUS+ program keretében külföldi hallgatóink. Heten Franciaországból, ketten pedig Spanyolországból érkeztek azért, hogy a 2018/19-es tavaszi félévben a Pedagógusképző Karon tanuljanak.

Az Erasmus+ az Európai Unió programja, mely az oktatást, a képzést, az ifjúsági területet és a sportot is magában foglalja, több jelenleg futó programot (köztük az Egész életen át tartó tanulás programot) egyesítve. A program lehetőséget nyújt a hallgatók számára, hogy ösztöndíjjal más országokba utazzanak tanulás céljából, egyúttal lehetőséget kapnak arra, hogy megismerkedjenek más kultúrákkal, nyelvekkel, oktatási módszerekkel.

Az Egyetemre érkező hallgatók az első héten egymással és Kecskemét városával ismerkedtek, látogatást tettek a Városházán, a Pedagógusképző Kar dékánja, Dr. Fülöp Tamás pedig bemutatta nekik az intézményt, valamint ellátogattak a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolába is. A külföldi hallgatók az Egyetem munkatársai szervezésében, szerdán csapatépítő foglalkozáson vettek részt az Eleven Közösségi Térben.

Az ERASMUS-os hallgatók itt töltött ideje alatt magyar hallgatóink is találkozhatnak, megismerkedhetnek velük, erre biztosít helyszínt az English Chat Club, ahol legközelebb 2018. szeptember 19-én 18.00 órától lehet csatlakozni bárkinek az interaktív esthez.

 

A következő félévi ERASMUS+ mobilitási programra szeptember 24-ig lehet jelentkezni az alábbi linkre kattintva.

https://www.uni-neumann.hu/hallgatoi-palyazatok-tanulmanyi