Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

EHÖK - Elnöki köszöntő


HÖK

Köszöntök mindenkit a Neumann János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökeként!

Egyúttal kérek minden kedves Olvasót, engedje meg a tegeződést és egy kevésbé hivatalos hangnemet.

 

Sziasztok!

Sokan azt gondolják, EHÖK elnökként az lenne a dolgom, hogy dicsérjem az oktatásunkat, a király hallgatói életet, az eget rengető bulijainkat és a kollégiumainkat, majd szépen megköszönve a figyelmet, elköszönjek. Természetesen nem mellékes dolgok ezek sem, sőt, a hallgatói élet meghatározó elemei. A Neumann János Egyetem jeleskedik e téren is, kiváló oktatóinknak és az egyetem vezetőségének köszönhetően nemcsak kiemelkedő oktatásban részesülnek hallgatóink, de tényleg oda is figyelnek rájuk, és az igényes oktatási környezet mellett szép, rendezett kollégiumokban lakhatnak.

Én mégis más oldalról szeretném bemutatni az Egyetemet, azon belül is a Hallgatói Önkormányzatot. Amikor idekerültem, egy rettenetesen elveszett kis Gólyának éreztem magamat a hatalmas Neumannon. Szerencsémre azonban rátaláltam a Hallgatói Önkormányzatra (HÖK). Egy olyan csapatba kerültem, akik kívülről-belülről ismerték az egyetem működését, ráadásul az összes egyetemi buli rendezésébe is bele láthattam, ami azért 19 évesen Gólyaként elég menő volt. Egyre jobban megismertem minden fontos hallgatói ügyet: az ösztöndíjak elbírálásától, a fellebbviteli ügyeken át a rendezvények engedélyeztetéséig. (Ezek a megszerzett tudásfoszlányok később tanulmányaim során is jól jöttek.)

Ezért azt mondhatom, hogy Téged egy olyan hallgatói és oktatói közösség vár ezen az egyetemen, akik nyitottak, befogadók, és segítségükkel képes leszel elérni céljaidat, bebizonyítani tehetségedet! Széles lehetőségek várnak rád, hogy képességeidet kibontakoztasd, hiszen nagyon sok kisebb közösség is működik az intézményben, például motor- és járműépítő csapatok, szakkollégium, énekkar, tánccsoport, különböző sportcsapatok. A hallgatóink olyan barátságokra, kapcsolati hálóra tehetnek szert, amely végig kísérheti őket egész életük során. A bennünket választó hallgatók, a mi „jövendőbeli kis Gólyáink” a Neumann János Egyetemen biztosan megtalálják saját helyüket, társaságukat. Legyen szó tanulásról, sportolásról, szabadidős tevékenységekről, vagy egy baráti összejövetelről.

Tisztelt Olvasó és Hallgató! Kedves leendő Gólyánk! Biztos vagyok benne, hogy minden hallgatónk megtapasztalhatja, hogy a Neumann János Egyetem = kiváló oktatás, pezsgő hallgatói élet, szuper kollégiumi közösségek.

Várunk Téged is!

Nyakas Lili Zorka
NJE EHÖK Elnök