Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Életjelek az egyetemi sportéletben

Az elmúlt egy év nem az egyetemi sportesemények nagy számáról fog bevonulni a történelemkönyvekbe. A korona-vírus járvánnyal összefüggésben hozott korlátozások az egyetemi sportot is érzékenyen érintették, azonban lassan látszik a fény az alagút végén.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség március végén megfogalmazott irányelvei alapján engedélyezték egyetemi sportesemények szervezését az egyes sportágak szakszövetségeinek korlátozó intézkedésinek betartása mellett.

Ennek első fecskéi a kézilabdások voltak, akik múlthét szerdán léphettek pályára a MEFOB versenysorozatban. A sorsolás már januárban megtörtént, ahol a Budapesti Műszaki Egyetem csapatát sorolták az első fordulóban a Neumann János Egyetem mellé.

Nagy várakozásokkal és jókora mérkőzéshiánnyal küzdve került sor az első találkozóra Budapesten. A korábbi években a felkészülésünket remekül szolgáló Budapesti Egyetemi Kézilabda bajnokság nem került megrendezésre és a csapattagok nagy része már több hónapja nem játszhatott korosztályos bajnokságokat sem, ami sajnos megmutatkozott a találkozón is. Összességében azonban elmondható, ez a találkozó reménykeltő volt, hogy visszatérhet újra az egyetemi sportélet!

 

Budapesti Műszaki Egyetem - Neumann János Egyetem 37:26 (21:14)

NJE: Székely Márton (7), Jantner József, Feth Balázs, Mogyorós Bálint (3), Bagdán Balázs (5), Bálint Barnabás (8), Mészáros Máté (2), Rédei Balázs (1).