Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Elcsíptük a pillanatot

„Csípd el a pillanatot” fotópályázati kiállítás nyílt a Neumann János Egyetem Könyvtár és Információs Központ Pedagógiai Szakkönyvtárában. A központi téma a könyvtár, az internet és az egészség volt, illetve ezek kapcsolata.

Biciklivel ugrató gyermek, motorosok, könyvespolcok, mint örökségek. Egyebek mellett ezeket jelenítették meg az alkotók azokon a fotókon, melyek helyet kaptak a Neumann János Egyetem Pedagógiai Szakkönyvtárában. Az intézmény idén először csatlakozott az Internet Fiesta nemzetközi programsorozathoz, melynek kulcsszereplői a könyvtárak. Ilyenkor előadásokkal, workshopokkal, különféle bemutatókkal, tehát igazán széles palettával készülnek a szervezők.

Maga a programsorozat az internetet és a digitális kultúrát hivatott népszerűsíteni. Ebben az évben kapott egy harmadik tematikát a projekt, jelen esetben az egészséget. Így tehát a fotópályázatot is ebben a 3 kategóriában hirdették meg. Bárki beküldhette fotóját könyvtár, internet és egészség témában. A kiállítás megnyitón díjak is gazdára találtak, hiszen mindhárom kategóriában a legtöbb lájkot kapó, illetve a képzőművészekből, oktatókból és fotósokból álló zsűri által kiválasztott, szintén kategóriánként az első 3 helyezett alkotó jutalomban részesült.

A tárlaton 22 képet állítottak ki, melyet május 22-ig lehet megtekinteni a könyvtárban. Dr. Kötél Emőke, a Könyvtár és Információs Központ igazgatója elmondta, hogy a céljuk a pályázattal elsősorban az volt, hogy megmozgassák az egyetemistákat az iskolán kívül is. Fontos az is, hogy nem egy ódivatú, poros könyvtárat szeretnének, hanem egy közösségi teret, megtartva természetesem a hagyományos könyvtári funkciókat is.

 

 

 

 

forrás: hiros.hu