Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Együttműködési megállapodást kötött egyetemünk és az AASZC

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és az Alföldi Agrárszakképzési Centrum a Kecskeméti CAMPUS épületében. A szándéknyilatkozat célja, hogy minél több agrárszakképzésben részt vevő diák döntsön a továbbtanulás mellett, hiszen nagyon komoly eredményeket érhetnek el a kecskeméti egyetem kiváló képzéseinek elvégzésével. Ez pedig a hazai agrárium fejlesztésének záloga is egyben.

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem az Alföldi Agrárszakképzési Centrummal ma délután a Kecskemét CAMPUS épületében.

– Ha látják maguk előtt a fiatalok, hogy nemcsak a technikusi szintig tudnak eljutni, hanem akár az agrár felsőoktatásban is tudják majd tovább folytatni a tanulmányaikat, ez bizonyára nagyobb hívószó lesz - hangsúlyozta dr. Horváth József, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója.

Ez az egyik legfontosabb célja a megállapodásnak. Az, hogy a fiatalok megismerjék, milyen gazdag lehetőségeket kínál számukra az agrárterület, a szakminisztérium céljaival is egybevág.

– A magyar mezőgazdaság hosszú távú hatékonysága elképzelhetetlen megfelelő oktatási színvonal nélkül. Minél felkészültebb fiatalokra van szükség. Ma már nyugodtan mondhatom, hogy az agráriumban űrtechnológiákat alkalmazunk. Űrtechnológiához pedig megfelelő szaktudás, szakértelem, felkészültség szükséges - nyilatkozta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese.

Farkas Sándor szerint a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának képzései élen járnak oktatási színvonal tekintetében.

- Arra is legalább akkora szükség van, hogy a pedagógusokat, a különböző szakembereket is megfelelő módon tovább képezzék, tovább képeztessük, annak érdekében, hogy a legújabb technológiák alkalmazásában mindenki topon lehessen. Kecskemét ennek a központja - tette hozzá a miniszterhelyettes.

 A ma aláírt szándéknyilatkozat révén a diákok már középfokú tanulmányaik során részesülhetnek abból a tudásból és azokból a technikai feltételekből, amelyek a Neumann János Egyetemen várják majd őket.

– Ez egy nagyon komplex együttműködési megállapodás, elsősorban a képzések összehangolásáról szól, a középszintű képzés és a felsőoktatás kapcsolódásáról. Magába foglalja, milyen tanulmányi beszámítási lehetőségekről, milyen közös tudományos fejlesztésekről, kutatás-fejlesztésről vagy akár tanártovábbképzésről beszélhetünk, de a hallgatók és a középiskolások tehetséggondozásáról is szó van benne – mondta dr. Fülöp Tamás, az egyetem rektora.

Az együttműködési megállapodásnak a duális képzés is eleme. A diákok akár egy olyan karrierívet is kaphatnak, amely a későbbi munkahelyüket is megalapozhatja – emelte ki az Alföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója, aki szerint az agrárterület egyik nagy vonzereje az lehet, hogy stratégiai ágazatról van szó, amelyre – mint azt a pandémia is igazolta – mindig szükség lesz, és biztos megélhetést kínál.

Forrás: www.hiros.hu

GALÉRIA