Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Együttműködési megállapodást kötött a GTK és a GTTSZ

2020. február 19-én az új kecskeméti Campus épületben kötött együttműködési megállapodást a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége.

Az együttműködés fő célja a gazdaság és a tudomány élénkítésén, az értékek termelésén, az innovációk felhasználásán és a finanszírozási problémák megoldásán keresztül, a tudomány segítségével munkahelyek teremtése.

Valenta László a GTTSZ elnöke köszöntőjében kiemelte, rendkívül fontosnak tartották nyitni a fiatalabb korosztály felé, így jelenleg 7 egyetemmel állnak partnerségi kapcsolatban, de nem titkolt szándék a középiskolások bevonása. „Az elkövetkezendő 20, pláne 50 évre nincs elképzelés arról mit tanítsunk, mire készítsük fel a fiatalokat, ahhoz, hogy 20 éves korukra el tudják tartani a családjukat vagy akár csupán magukat. 50 év múlva az lesz sikeres akinek szakmája van.”- hangsúlyozta Valenta László.

Dr. Fülöp Tamás rektor beszédében elmondta: „Ennek az együttműködésnek talán a legfontosabb üzenete, hogy ez egy érték alapú együttműködés, ami segíthet a mi hallgatóinknak, a mi munkatársainknak abban, hogy egy kicsit elhelyezzék saját magukat, saját maguk fejlődését is a világban és egy olyan érték alapú gondolkodásmódot tudjanak kialakítani, amely a későbbi életük, munkájuk során is jól használható lesz. Ezért tartom fontosnak ezt az együttműködési megállapodást, mert nekünk feladatunk az is, hogy szemléletet alakítsunk és formáljunk.”

„Fontos tudatosítani a kecskemétiekben is, hogy itt egy egyetem van nagy múltú karokkal és nem a főiskola és az új egyetem. A Gazdaságtudományi Kar viszonylag friss, de mi úgy vagyunk frissek, mint a moszkvai balettben a veterán táncosok, hiszen mindannyian 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk.” – tette hozzá Dr. Pázmándi Kinga a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

„Kecskemét egy jó város és ez egy nagyon jó egyetem!”- zárta a kötetlen eseményt Valenta László.

Az együttműködési megállapodást a GTTSZ részéről Valenta László elnök, a Neumann János Egyetem oldaláról Dr. Fülöp Tamás rektor látta el kézjegyével.

 

GALÉRIA