Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Együttműködés Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával

A korábbi sikeres együttműködésre alapozva 2011. június 8-án stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kecskeméti Főiskola.  

A kecskeméti önkormányzat egy emberként áll a főiskola mögött, és minden segítséget megad, hogy a felsőoktatásban folyó átalakítások után a jelenlegi helyzeténél is erősebb pozícióba kerüljön – hangsúlyozta az eseményen Zombor Gábor polgármester. Kecskemét  első embere azt is hozzátette, időben indultak a főiskolán a fejlesztések, mire meg kell mérettetnie magát az intézménynek, olyan szakmai és infrastrukturális fejlődést tud felmutatni, hogy nem hagyható ki a felsőoktatás új rendszeréből, s nemcsak, hogy nem hagyható ki, hanem erre a főiskolára lehet építeni egy régió felsőoktatását.  

Az együttműködési megállapodásban az önkormányzat és a főiskola hat olyan területet jelölt meg,  ahol szorosabbá teszik és kibővítik az eddigi kapcsolatokat: stratégiai partnerség, fejlesztési célú ingatlanok hasznosítása (különös tekintettel a főiskola kezelésében lévő ún. homokbányai volt szovjet ingatlanegyüttesre), a gyakorló iskola és óvoda,  a felsőfokú oktatás, a középfokú oktatás, a szakképzés témaköre,  a gazdasági és szakmai együttműködés, valamint a közösségformálás, erősödő tudás- és kulturális környezet, vonzóbb város témaköre.   

Az együttműködési megállapodás szövege

Sajtóközlemény a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kecskeméti Főiskola között megkötött együttműködési  megállapodásról - 2011. június 8.

Fotóalbum a szerződés aláírásáról

Kecskemét Megyei Jogú Város honlapja