Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Egyetemünkre látogatott a Magyar Közgazdasági Társaság

2019. november 29-én (pénteken) a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kecskeméti gyárának látogatásával egybekötött szakmai programot szervezett a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) a Neumann János Egyetem új Campusán.

Az esemény fő célja a duális képzés tapasztalatainak megosztása, a felsőoktatás és az ipar együttműködésének lehetőségei, a munkaerőpiac és a munkaerőhiány jelenlegi helyzetének megvitatása volt.

A szakmai programot Egyetemünk kancellárja Finta Zita, az MKT Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg. Kancellár Asszony köszöntőjében kiemelte: „Az Egyetem nagy örömére szolgál, hogy az idei év 4. szakmai útjának helyszínéül – a nyíregyházi LEGO gyár és a Michelin üzem, a szolnoki Béres Gyógyszertár, és a Paksi Atomerőmű látogatását követően – a nagy érdeklődésre tekintettel a Magyar Közgazdasági Társaság Kecskemét városát választotta.” Beszédében hangsúlyozta Kecskemét város kiemelt gazdaságfejlesztési szerepét és bemutatta a Neumann János Egyetemet, mint a régió meghatározó felsőoktatási intézményét.

A meghívott előadók az Intézmény jelentős duális partnereitől érkeztek, így jelen volt Pethő Máté, a Mercedes-Benz Academy vezetője, Valcsák Evelin, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR Management & Recruiting kiválasztásért felelős koordinátora, valamint Varga-Papp Szilvia, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. HR vezetője A Neumann János Egyetemet előadóként Dr. Török Erika, oktatási dékán-helyettes képviselte.