Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Egyetemünk is részt vesz a XLVI. Műszaki Felsőoktatási Sportnapokon

XLVI. Műszaki Felsőoktatási SportnapokVeszprémben tartják a XLVI. Műszaki Felsőoktatási Sportnapokat november 4-5. között a Pannon Egyetem szervezésében.

A nagymúltú rendezvény során a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pallasz Athéné Egyetem, a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Széchenyi István Egyetem mérnök-jelöltjei az asztalitenisz, a férfi kézilabda, a női és férfi kosárlabda, a kispályás labdarúgás és a sakk sportágakban versengnek. Az egyes versenyek városszerte több sportlétesítményben zajlanak majd.

Hálás szerep egy hagyománnyá szilárdult nemes kezdeményezés, a műszaki felsőoktatási intézmények sporttalálkozójának házigazdájaként a sportolókat, felkészítő tanárokat és edzőket, sportvezetőket köszönteni - fogalmazott köszöntőjében Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora. Mint fogalmazott, A testnevelés és a sport jelentősége megkérdőjelezhetetlen az egyetemi ifjúság teljes emberré nevelésében. A sport az állóképesség javításán és az egészséges életmódra nevelésen kívül a tanulásban, a szakmai munkában és amúgy általában az életben is jól használható erényeket fejleszt, mint például az önfegyelem, a kitartás, a kudarc- vagy éppen sikertűrő képesség, együttműködési készség, önzetlenség és a fair play. Valódi – nem csak a napjainkban szokásos virtuális térben létező – emberi közösségeket teremt, közös érdeklődésen alapuló ismeretségek, barátságok, szerelmek forrása lehet. A találkozó remek alkalmat kínál arra, hogy a versenyzőkön, tanáraikon és sportvezetőiken keresztül a műszaki felsőoktatási intézmények közötti kapcsolatokat ápolja és
erősítse. Kívánok a találkozó minden résztvevőjének nemes versengést, sportsikereket és kellemes időtöltést a királynék városában, a Pannon Egyetem falai között.

forrás: 8200.hu - 2016. 11. 03.