Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Dr. Weltsch Zoltán rektorhelyettes előadásával indult újra a Hírös Szabadegyetem

Ősszel is folytatódik a Hírös Szabadegyetem programja, a Neumann János Egyetem rektorhelyettese „A halál opcionális, avagy az anyagtudományi fejlesztések miként változtatják meg életünket” című előadásában többek között kitért a nanotechnológiára, a miniatürizálásra, az innovációkra, a technológiai fejlődésre.

Az előadó kifejtette, az acélok önmagukban ugyan nem menthetik meg a földet, de mint az egyik legfenntarthatóbban gyártható anyag hozzájárulhat, hiszen nagy a szilárdsága, olcsó, víztakarékos és környezetbarát. Előadása során bemutatta egy nagyobb méretű elektromos és benzines valamint egy kisebb méretű és szintén benzines autó összehasonlítását. Az elemzés során kiderült, hogy a kis autónak a legkisebb a teljes életciklusa alatti környezetterhelés.

Az Egyetem hivatásának tekinti, hogy tudományos, kutatási eredményeit minél szélesebb társadalmi rétegekkel, közérthető formában megossza, így az őszi programsorozat egészen januárig folytatódik majd. A következő előadást Dr. Szabó Ildikó tartja november 13-án.

GALÉRIA

Forrás: www.hiros.hu