Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Diplomaátadó Ünnepség a Neumann János Egyetemen

2022. február 11-én, pénteken délelőtt ünnepi szenátusi ülés keretében rendezték meg a Diplomaátadó Ünnepséget a Neumann János Egyetemen.

A Campusban rendezett ünnepségen megjelent dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Neumann János Egyetem kuratóriumi tagja, Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, Bánkuty Tamás, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja. Az elnökségben helyet foglalt dr. Fülöp Tamás, az egyetem rektora, dr. Kovács Lóránt, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánja, dr. Kárpáti József, a Gazdaságtudományi Kar dékánja, dr. Palkovics András, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar dékánja. Továbbá részt vettek az ünnepségen Maráz Vince, a Neumann János Egyetem pénzügyi igazgatója, Nyakas Lili Zorka, az intézmény Hallgatói Önkormányzatának elnöke, meghívott vendégek, az egyetem oktatói és munkatársai, valamint nem utolsó sorban a végzős hallgatók.

A diplomaátadó ünnepi szenátusi ülésen hagyománnyá vált az elmúlt időszakban tanulmányaikat befejező hallgatók teljesítményének ismertetése. A Neumann János Egyetemen a 2021/2022-es tanév őszi félévében a vizsgázott hallgatók karonkénti megoszlása a következő volt: a GAMF Műszaki és Informatikai Karon 226 hallgató-, a Gazdaságtudományi Karon 78 hallgató-, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon pedig 19 hallgató tett záróvizsgát.

Az ünnepség a régi egyetemi hagyományokat követve a sapkák feldobásával zárult. A szülők, a rokonok, és a barátok a vírusjárvány miatt a Campus előcsarnokában és a büfében nézhették kivetítőkön az eseményt.

 Galéria

Forrás: www.keol.hu