Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Díjeső a Pedagógusképző Kar által hirdetett "A Föld és Te – A könyv és Te” illusztrátorpályázaton

Fiatal művészeket díjaztak a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának Pedagógiai Szakkönyvtárában pénteken délután. A 14 éves korig meghirdetett „A Föld és Te – A könyv és Te” illusztrációs pályázatra több mint 150 pályamunka érkezett, helyi és határon túli településekről is.

A Könyvtár és Információs Központ szervezésében, az Országos Könyvtári Napok keretében meghirdetett „A Föld és Te – A könyv és Te” elnevezésű illusztrációs pályázat díjátadójára került sor pénteken délután az Egyetem Pedagógiai Szakkönyvtárában. Az eseményre több városból érkeztek pályamunkák, az ország minden részéről, Kaposvártól kezdve Pörbölyön és Sárospatakon át Gyuláig, de jöttek rajzok a Felvidékről, valamint Zentáról is.

A választható illusztrálandó szövegek – egy vers és egy mese: Birta Erzsébet: Ha nagy leszek, Zelk Zoltán: A patak meséje. A beadandó munkák szabadon választott technikával készített síkképek kellett legyenek, A4, A2 vagy A3-as méretben. A beérkezett műveket a Vizuális Nevelés Szakcsoport munkatársai értékelték.

Dr. Kötél Emőke igazgató köszöntője után a társzervező intézmény, a Katona József Megyei Könyvtár igazgatóhelyettes, Huszkáné Horváth Andrea biztatta a gyerekeket a rendszeres könyvtárlátogatásra, majd egy kis játékkal is készült a számukra. Dr. Ragó Lóránt, a pályázat szakmai zsűrijének elnöke elmondta,  nehéz dolguk volt a döntés során. Kifejezte tiszteletét a gyerekeket segítő felkészítő pedagógusok iránt. Alsós kategóriában az első három díjazott: Tokodi Albert, Mihalcsik Balázs és Prikkel Jázmin lettek, a felsősöknél Borbás Luca, míg az óvodásoknál Nyers Benett.

Galéria