Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Díjakat adtak át a kecskeméti közgyűlésen

A kecskeméti képviselő-testület csütörtöki ülése előtt adta át a polgármester többek között a város oktatási, egészségügyi, ifjúságügyi és sport-díját is.

A díjazottak tiszteletére az Arany János Általános Iskola diákjai adtak műsort, az elismeréseket Szemereyné Pataki Klaudia polgármester adta át.

A képviselő-testület áprilisi ülésén döntött úgy, hogy a Kecskemét Városért Oktatási Díjat idén Mészáros Katalinnak, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája intézményvezetőjének és dr. Szabó Ildikónak, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatójának adományozza.

A Kecskemét Városért Egészségügyi Díjat a közgyűlés dr. Bogárdi Mária felnőtt háziorvosnak és dr. Hódi Zsuzsannának, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Rendelőintézet és Onkoradiológiai Központ főorvosának ítélte oda.

 

A Kecskemét Ifjúságáért Díjat Kósa András Csaba, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. szakmai munkatársa vehette át. Ifjúság a Közösségért Díjat érdemelt ki Kuna Lajos, az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvós tanára.

A Kecskemét Közművelődéséért Díjat Somogyvári Ágnesnek, a Kecskeméti Katona József Múzeum Gyűjteményi Osztály osztályvezetőjének, régész-főmúzeulógusnak ítélte oda a testület. Kecskemét Felsőoktatásáért és Tudományos Életéért Díjban részesült dr. Török Erika oktatási dékán helyettes, főiskolai tanár.

Kecskemét Sportjáért Díjat adományozott a közgyűlés Adamik Zoltán testnevelő tanárnak, a KARC-KESI atlétikai szakosztályának vezetőedzőjének.

Az Év Kecskeméti Rendőre elismerő címmel Kerti István rendőr alezredest, rendőrségi tanácsost, a Kecskeméti Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjét tüntette ki a testület. Az Év Kecskeméti Tűzoltója elismerő címet Csikós Zoltán Péter tűzoltó zászlós érdemelte ki. Az Év Kecskeméti Büntetés-végrehajtási Intézeti Dolgozója Varga András Zoltán büntetés-végrehajtási százados lett. Az Év

Kecskeméti Köztisztviselője elismerő címet pedig dr. Orbán Csabának, a Városüzemeltetési Osztály vezetőjének adományozta a közgyűlés (akinek dr. Határ Mária jegyző is gratulált).