Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Dán egyetemisták a „Kodály-módszer” nyomában

A Neumann János Egyetemmel évek óta ápolt kapcsolatnak köszönhetően ötödik alkalommal érkeztek dán fiatalok Kecskemétre. Látogatásuk célja leginkább az volt, hogy különböző magyar oktatási intézményekben betekintést nyerjenek az ének-zenei oktatás módszereibe, illetve, hogy szemügyre vegyék a zene alkalmazását a fiatalokkal való foglalkozásokban. 

A Neumann János Egyetem vendégei a Koppenhágai Egyetem Tanítóképző Karáról érkeztek és a nálunk eltöltött három napban legfőképp a híres „Kodály-módszer” gyakorlati alkalmazására voltak kíváncsiak. Vasárnapi érkezesük után első dolguk volt meglátogatni a Hírös Város Turisztikai Központban található Leskowsky Hangszergyűjteményt, ahol szemmel láthatólag élvezték a hangszerbemutatót és bátran megmutatták saját tudásukat is.

Másnap délelőtt a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola első és második osztályos tanulóinak testnevelés/néptánc illetve ének-zenei óráján vettek részt, majd délután a Pedagógusképző Kar néptánc foglalkozásán nyertek betekintést a hagyományos moldvai táncok rejtelmeibe. Szabadidejükben a Kecskeméti Fürdő szolgáltatásait vették igénybe, illetve körbejárták a Városháza impozáns dísztermét is. Utolsó állomásként a Bocskai utcába látogattak el, ahol egyetemünk gyakorló óvodájának zenei foglalkozását tekinthették meg. A kis- és nagycsoportosokkal zajló foglalkozáson megfigyelhették a zenepedagógiai koncepció 3 és 6 év közötti gyermekekre való gyakorlati alkalmazását. A 22 főből álló csoport nagy lelkesedéssel és érdeklődéssel figyelte a hazai diákok oktatását és ahol tehette, énekes zenés játékokkal kedveskedett a magyar diákoknak.