Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Az Univer-birodalom felépítése címmel tartott előadást Szarka Balázs a Neumann János Egyetemen

Szarka Balázs, az Univer cégcsoport elnöke kiemelkedően sikeres pályafutásáról és az Univer-birodalom kiépüléséről tartott előadást az „MKT Buisness Szerda" programjában, 2019. március 6-án, este a Neumann János Egyetemen. Az előadót és a hallgatóságot Finta Zita, az egyetem kancellárja köszöntötte a program elején.

Nincs olyan ember Magyarországon, aki ne tudná, hogy Szarka Balázs és az Univer nevéhez fűződik többek között a ma már nemzetközileg is jól ismert Piros Arany, a Gulyáskrém és több más termék kifejlesztése. Az Univer elnöke hallgatóságának a cégvezetéssel, üzletfejlesztéssel és különböző menedzsmenttechnikákkal kapcsolatos tapasztalataiba engedett betekintést szerdán.

Szarka Balázs 1938. augusztus 8-án született Kecskeméten.

Tősgyökeres kecskeméti, édesapja a hajdani híres barackpálinka szeszfőzdében dolgozott. Iskoláit is itt végezte, a Katona József Gimnáziumban érettségizett, majd a Kertészeti Főiskola Élelmiszer-technológia Szakára járt, levelező tagozaton munka mellett szerezte meg oklevelét.

1983-ban felkérték a megüresedett elnöki poszt betöltésére. Nevéhez és tevékenységéhez fűződik a ma már nemzetközileg is jól ismert Piros Arany, a Gulyáskrém és több más termék kifejlesztése.

Irányítása alatt az általános fogyasztási és értékesítési szövetkezet a piacgazdasághoz alkalmazkodó cégcsoporttá nőtte ki magát, amely az ország meghatározó vállalkozása lett.

Számos elismerése közül legbüszkébb a Kecskemét Díszpolgára címre, mivel egész életét szülővárosa határozta meg. A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetés pedig azért fontos számára, mert politikától mentesen, a cégcsoport közösségének kezdeményezésére találták rá méltónak.

 

Forrás: www.keol.hu

 

GALÉRIA