Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Az egyetem kapcsolatrendszere is sokat javulhat a modellváltásnak köszönhetően

„Biztos és kiegyensúlyozott hátteret kapott a Neumann János Egyetem.” Így reagált Dr. Salacz László országgyűlési képviselő arra, hogy a Neumann János Egyetemért Alapítvány fenntartásába kerül felsőoktatási intézményünk. A modellváltás miatt sokkal rugalmasabb, hatékonyabb és korszerűbb lesz az oktatás az egyetemen – tette hozzá.

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő a Kecskeméti Televíziónak reagált az Országgyűlés által, tegnap elfogadott törvényjavaslatra, mely szerint egyetemünk a Neumann János Egyetemért Alapítvány fenntartásába kerül. A képviselő úgy fogalmazott, mint az ország 7. legnagyobb városa, fontos, hogy Kecskemét önálló egyetemmel rendelkezzen.

 

A modellváltás stabilabb és rugalmasabb működést fog eredményezni, hiszen a helyi igényeknek megfelelő, bürokráciamentes döntéseket tud majd hozni az alapítvány, amely mind a hallgatók, mind pedig az oktatók számára előnyös. De más előnye is van az alapítványi fenntartásnak.

- Könnyebb lesz az együttműködés a Kárpát-medencei, illetve minden más egyetemmel, továbbá a piaci szereplőkkel, vállalatokkal, cégekkel is rugalmasabb lesz az kapcsolat. Ki lehet bővíteni a duális képzés formáit, ami Kecskemétről indult el országszerte. Emellett piaci alapúvá lehet tenni az egyetem működését, hiszen egy magán alapítvány áll mögötte - fűzte hozzá a képviselő. 

Az egyetemen továbbra is biztosított lesz az állami ösztöndíjas képzés, az oktatók pedig teljesítményalapú, megemelt bérezésben részesülnek. A modellváltás augusztus 1-jétől lép életbe.

Forrás: www.hiros.hu