Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Az e-Bizalom szerepe az illegális szerek online kereskedelmében - kérdőív

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Kiberbiztonsági Kutató Intézete online kérdőíves kutatást indított a "darkweb"-bel kapcsolatban.

Tisztelt Kitöltő!
 

Köszöntöm Önt, Dr. Kiss Tibor vagyok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont, Kiberbiztonsági Kutatóintézetének tagja. 

Az intézetünkben működő darkweb kutatócsoport az illegális gyógyszerek és kábítószerek online kereskedelmi folyamatának feltárását tűzte ki célul, aminek megvalósítására egy három fázisból álló tudományos kutatást indított. A vizsgálat első, jelenleg folyamatban lévő fázisában az illegális szerek vásárlásához fűződő társadalmi attitűdöket, és ezen belül a vásárlói bizalom szerepkörét vizsgáljuk. A felmérés lefolytatásához az Ön segítségére van szükségünk, ezért tisztelettel kérjük, hogy töltse ki az erre a célra kidolgozott kérdőívünket. 

A kérdőív első kérdéscsoportjában internetezési szokásokról, a zéró toleranciáról, valamint az illegális szerekkel kapcsolatos ismeretekről kérdezzük Önt. A további öt kérdéscsoportban valós élettörténetekből adaptált életszituációkat mutatunk be és arra kérjük, hogy a szöveges történetek alatt jelölje azokat a bizalmi faktorokat és cselekvési alternatívákat, amelyeket Ön a főszereplők életszituációjában választana. Végül az utolsó kérdéscsoportban az általános demográfiai jellemzőkre kérdezünk rá.

Az online kérdőív kitöltése maximum 15 percet vesz igénybe, teljes mértékben önkéntes és névtelen. A felmérésben személyes, beazonosításra alkalmas adatokat nem gyűjtünk, a kérdésekre adott válaszokat kizárólag kutatási célra használjuk fel, az eredményeket pedig összesítve fogjuk publikálni.

Együttműködését előre is nagyon köszönjük!

 

Üdvözlettel:

 

Dr. Kiss Tibor kutató             dr. Dornfeld László kutató                Szigeti Ákos kutató


A kérdőív itt érhető el.