Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Autómentes napon vett részt a Neumann János Egyetem hallgatói csapata

Szeptember 16-án az európai Autómentes nappal kezdődött az Európai Mobilitási Hét, amely szeptember 22-ig tart.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése döntött úgy, hogy idén ismét megszervezik az egyhetes rendezvénysorozatot, amelynek fő programeleme szeptember 16-án, vasárnap délelőtt 11.00 órakor indult, és egészen este 18.00 óráig tartott.

Számos érdekes program – mint például környezetvédelemmel, egészséges életmóddal és közlekedéssel kapcsolatos programok, játékos csoportfoglalkozások, tudásfelmérő tesztek, kerékpár szerviz, veterán és egyedi kerékpárok kiállítása, EU Információs sátor – mellett a Neumann János Egyetem „Megameter3” energia-takarékos járműve is kiállításra került Kecskemét város Főterén más hibrid- és elektromos meghajtású személygépjárművek mellett.

A „Megameter 3” a GAMF Műszaki és Informatikai Kar hallgatói csapatának saját fejlesztésű járműve, amely 2010 óta indul az energiatakarékos járművek nemzetközi versenyein a prototípus kategóriájában.

A legjobb eredményük 2696 km 1 liter benzinnel (2012, Rotterdam, II. hely). Bioetanollal 1646 km/litert értek el (2012, Cartagena, I. hely). A hallgatók oktatóikkal és támogatóikkal folyamatosan fejlesztik a járművet, hogy a versenyeken egyre eredményesebben szerepelhessenek.