Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Arany érmet szerzett Nagy Noel egyetemünk hallgatója a Felnőtt Súlyemelő Magyar bajnokságon

Felnőtt Magyar Súlyemelő Bajnokságot rendeztek a hétvégén Szombathelyen a Haladás Sportkomplexumban. Idén egy sikeres MEFOB aranyérem után, itt a következő alkalom, mikor Nagy Noel, a Neumann János Egyetem mérnökinformatikus hallgatója ismét a dobogó legfelső fokára állhatott. Ez alkalommal a Felnőtt korcsoportban is.

A MEFOB után, hogy zajlott a felkészülés a Felnőtt OB-ra, voltak e nehézségek, nehéz összeegyeztetni az egyetemi életet a sporttal?

A sport mindig belefér a zsúfolt mindennapjaimba. Az egyetemen úgy állítottam össze az órarendem, hogy mindig legyen időm az edzésekre. Néha a zárthelyi dolgozatok miatt természetesen kimarad egy-két edzés, de igyekszem minél több időt fordítani rá, így nálam inkább a pihenés, kikapcsolódás marad el.

Nehézségek mindig vannak ebben az évben pedig igazán sok megpróbáltatáson kellett átmennem, átmennünk családommal. Ezeket csak pár szóban megemlítve: Év elején apukám, aki egyben az edzőtársam is lesérült, ami kicsit visszafogta a lendületem, viszont nem törte meg, azóta is mellettem áll és támogat mindenben. Utána pár hónapja bekerültem a kórházba, mivel 1-es típusú cukorbeteg lettem. Ekkor fogásonként 40-50 kg-ot estem vissza, amit szerencsére, azóta visszaküzdöttem.  Illetve ezek után anyukám is bekerül a kórházba 45 évesen és körülbelül 2 hete temettük el.

Mindezen felül erős maradtam és dolgoztam, tanultam és edzettem, aminek végül meglett az eredménye 2. Felnőtt Magyar bajnoki aranyérmem.

Nézzük is akkor ezt a versenyt, mi volt a legemlékezetesebb?

Nagyon sok inger éri a versenyzőket egy versenyen főleg, ha az egy ilyen rangos, hiszen a felnőtt korcsoportban mindenki elindulhat, aki 15 éves elmúlt és megemeli a nevezési szintet. Elsőként egy nagyon hosszú utazás volt. Mikor megérkeztünk a versenyhelyszínre, ami egy hatalmas stadionban volt, hirtelen meg se találtuk a súlyemelőket. Kis tekergés után, követve a tárcsák hangjait odaértünk a női első versenyre. Fél óra volt még mérésig, amit beszélgetéssel töltöttünk, majd 68,7 kg-al mérlegeltem a 69 kg-os súlycsoportba.

Mennyit emeltél? Hogy voltak a kezdősúlyok.

Életem legmagasabb kezdősúlyán kezdtem szakításban, 110 kg-on. Eddig a legmagasabb is „csak” 102 volt. Már ez egy nagydolog volt, de a melegítőhelységben annyira könnyűnek láttuk a súlyokat, hogy mindenképpen itt akartunk kezdeni. Nem is álltunk itt meg, második fogásra, az első sikeres teljesítése után, 115 kg-ot kértünk ki. Sajnos elsőre túl sok erőt adtam bele, így mögöttem leesett, viszont 3. fogásra pont megfelelő volt minden, így 115 kg lett a vége a szakításnak. Ellenfelem is idáig jutott.

Következett a lökés. Már többször löktem 140 kg felett is, azonban ahogy a mondás tartja nálunk „lökj annyit, amennyi kell”, néztük az ellenfelet, aki jóval alacsonyabb súlyon kezdett, 126 kg-on. Emiatt nekem 127-re kellett mennem. Amint kilöktem nyerő pozícióban voltam. Itt következett a macskaegér harc. 130-ra tetette az ellenfél, én 131-re mindketten kilöktük! Gondolkoztak hova tegyék az utolsót, a 3. fogást. Végül 137 mellett döntöttek, amit azonban nem tudott kilökni, így itt meg is volt az arany. Mi azonban nem álltunk itt meg, tehát kimentem a 3. fogásra 137-re, viszont nekem 3 fehér jelezés lett, ami a jó gyakorlatot jelenti. Ezért végül 115-137-et emeltem, amibe még érzés szerint fért volna pár kiló.

Azt a pár kilót ebben az évben lesz alkalmad bizonyítani még?

Természetesen! Még egy CSB nevű Csapat Bajnokság lesz rendezve Oroszlányban. Ott megemelhetem, állíthatok fel új csúcsokat, azonban ott a csapat érdekeit fogjuk nézni, ott nincs egyéni törekvés, a biztosabb fogásokra megyünk, azonban edzésen addig fel fogunk szaladni párszor.

Jövőre pedig, hogy tervezed a versenyeket?

Körülbelül ugyanezeken a versenyeken fogok indulni. Országos bajnokságok MEFOB, és pár kiemelt illetve kisebb területi minősítő, amihez kedvünk lesz. Most a CSB után neki kezdünk egy nagy alapozásnak, mint minden évben, hogy az erő meglegyen, utána pedig csak a technikát kell hozzá alakítani versenyek előtt.

Ha pedig ugyanennyi drukkolóm, szurkolóm lesz, mint idén, akik ott állnak mellettem és ezúton is köszönöm mindenkinek, aki segített bármi formában, akkor ugyanilyen szép csillogó érmeket szeretnék nekik hozni jövőre is.

GRATULÁLUNK NOELNEK!!!

https://www.facebook.com/alapozas/videos/1157330737750354/

GALÉRIA