Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Alulmaradt a Testnevelési Egyetem a Neumann János Egyetem férfi röplabdásaival vívott mérkőzésen

TE-NJE 0:3 (19, 23, 14)

A Testnevelési Egyetem (TE) adott otthont a MEFOB soron következő párharcának. Ezúttal a házigazda TE együttese a Neumann János Egyetem (NJE) röplabdásait fogadta. Kettejük párharcának a tétje nem kisebb, mint a magyar egyetemek és főiskolák röplabda csapatainak négyes elitjébe jutás. Az április 26. csütörtök este tartott mérkőzést a vendég NJE csapat nyerte 0:3 arányban. Ezzel a kecskemétiek 3 pont előnnyel vághatnak neki a májusi visszavágónak a GAMF csarnokban.

 

Neumann János Egyetem röplabda csapat tagjai: Ádám Szabolcs, Andruskó Dávid, Erki Milán, Fekete Csaba József, Köblös Krisztián, Potz Levente, Somogyi Bence, Guzmics Richárd, Gönczi Imre, Tamasi Ákos, Varga Zoltán, Gyurkó Sándor vezetőedző

 

Potz Levente, NJE liberó játékos: Mindvégig izgatott voltam és minden pontot egy kisebb sikernek éltem meg. Viszonylag friss játékosként a fogadás volt az elsődleges feladatom, amit úgy érem, hogy az elvárásokhoz mérten sikerült teljesítenem. A meccs az utolsó pontig szoros volt, a TF mindent beleadott, ami többször szoros helyzeteket eredményezett. Mindent összevetve egy fordulatos mérkőzés volt.

 

Igaz, csak most ért véget a mérkőzés, de már most nagyon várom a visszavágót. Hasonlóan szoros küzdelemre számítok, de azért remélem, hogy ismét mi jutunk ki győztesként.

 

Gyurkó Sándor, NJE vezetőedző: Hosszú huzavona után, végre játszottunk. Több, mint egy hónapja várta a Neumann Egyetem röplabda csapata, hogy soros ellenfele, a Testnevelési Egyetem, mikor tudja megrendezni az első negyeddöntős mérkőzést. Ha nehezen is, de április 26-án, csütörtökön este 20.45-kor elkezdődhetett a csata. Szerencsére sérülések nem hátráltatták a Kecskemét-szolnoki alakulatot. Az első szett feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de 16:16 után két nyitásfogadást elrontottak a pestiek és két ütésük a kecskeméti blokkban landolt, ami el is döntötte a játszmát, 25:19 arányban.

 

A második etapban, a vidéki egyetemistáknak volt egy 3, majd egy 4 pontos hibázási szériájuk, így a TE mindig fel tudott zárkózni. Nagyon izgalmasan alakult a szett vége. Némi szerencsével, de sikerült jól befejezni 25:23 arányban. A harmadik játékrésznek már az első felében 4-5 pontos előnyt harcoltunk ki, ami sokszor kapkodást és fejetlenséget idézett elő a túloldalon, 25:14 lett a vége, így 3:0-ra nyertük az első mérkőzésünket. A visszavágóra Kecskeméten kerül sor, május 10-én, csütörtökön, 19.00 órakor. Várjuk a szurkolókat és bízunk benne, hogy együtt sikerül kiharcolni a négyes döntőbe jutást!

 

Szamler László, RÖPKE SE alelnök, szakosztályvezető: Rendkívül izgalmas, fordulatokban bővelkedő mérkőzést volt szerencsém megélni ma este.  Jó volt látni, hogy mindkét csapat harcol a pontokért, az utolsó pillanatig nem adja fel. Egyik bravúros megoldást nem sokkal követte a másik, nem hagyott alább a srácok győzni akarása egy percre sem. Csapatunk tagjai a szolnoki és a kecskeméti karok hallgatóiból áll, a közös edzések esélytelenek, így a Szegedi Tudományegyetemmel játszott, számunkra továbbjutással végződött, márciusi meccsek óta nem játszottak együtt röplabdásaink. Komoly kihívás ez mesternek és játékosnak egyaránt. Büszke vagyok a csapatra, örülök, hogy részese lehet ennek a munkának. Május 10. csütörtök este 7 órakor visszavágó a GAMF-on, szurkoljunk együtt! Lelkes szurkolást, harcos játékot!