Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

Akadémiai sportosztály kezdte a tanévet a Petőfiben

Akadémiai sportosztály kezdte a tanévet a PetőfibenSzeptember 1-jén megkezdődött a tanév a Pallasz Athéné Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolában is, ahol a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiával kötött együttműködés keretében egy sportra specializálódott első osztály indult. Ivkovicné Béres Tímea, a Kosárlabda Akadémia vezetője a tanévnyitón az elsősöknek ajándékcsomagot adott át, valamint sikereket kívánt a gyerekeknek a tanévkezdéshez és a sportoláshoz.

Az akadémia vezetője fontosnak tartja, hogy a képzés a mindennapos testnevelés keretében történik, és nem ró plusz terheket sem a gyerekekre, sem a családokra, és szem előtt tartják a sport és a tanulás összhangjának megteremtését.
Ivkovicné Béres Tímea a tanévnyitón bejelentette, hogy a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia jelmondatára kiírt pályázatot Rácz Gábor, az iskola 3.a osztályos tanulója nyerte. A pályázatokat közismert, saját szakterületükön sikereket elért, kecskeméti személyekből álló testület bírálta el.
A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia által kiírt és díjazott pályázaton a pályázónak egy jelmondatban kellett összefoglalni az akadémia lényegét, a célokat, az élményeket, mindazt, amivel a fiatal kosarasok nap mint nap találkoznak, amivel az akadémiai lét során szembesülnek.
Az ifjú kosárlabdázó 100 ezer forint értékű sportfelszerelés-csomagot nyert iskolája számára. A fiatal kosaras edzője Nagyné Adamik Csilla, az iskola testnevelő tanára, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia egyik vezetőedzője. A sporteszközök természetesen az iskola minden tanulójának sportolását segítik.
Az akadémia Rácz Gábor jelmondatát – Ahol a játék soha nem ér véget – már használja is az új logóján.
Az iskola és az akadémia együttműködés alapját az adta meg, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóváhagyta, hogy a megnövekedett érdeklődés miatt a 2016/17-es tanévben három első osztályt indíthasson a Pallasz Athéné Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolája.
Barta Zsuzsanna igazgató szerint, a sportirányultságú osztály jól szolgálja a tehetséggondozást és a nevelő-oktató munka céljait, ezért örömmel működnek együtt a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiával.
Az együttműködés keretében a harmadik első osztály sportirányultságú osztály lett, ami lehetőséget ad a sporttehetségek korai felismerésére és a tehetséggondozásra kiemelten a kosárlabda sportág területén. Az intézményben így lehetőség nyílt a reál- és a humán osztályok mellett 26 kisgyerek felvételére a sportirányultságú osztályba.
Kégel Tamás, az akadémia vezetőedzője elmondta, hogy fontos a tehetségek felfedezése a kisgyermekkorban, de nem cél a korai specializáció. A gyerekeknél fontosabb az általános képességek fejlesztése, mint amilyen a koordinációs képességek vagy a tér-idő érzékelés, kiegészítve labdás ügyességi gyakorlatokkal.

forrás: hiros.hu - 2016. 09. 12.