Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

ABB ösztöndíj kiírás és mentorprogram női hallgatóknak

ABB ösztöndíj kiírás és mentorprogram női hallgatóknakAz ABB Kft., mint Kiíró, „ABB mentorprogram női hallgatóknak " elnevezéssel pályázatot hirdet a műszaki felsőoktatásban - az energetika és automatizálás területén - tanuló 5 fő főiskolai/egyetemi női hallgató számára.

A program célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje munkavállalási kedvüket a műszaki vonalon, illetve lehetőséget biztosítson arra, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

Az ABB elkötelezett támogatója a műszaki oktatásnak, számos sikeres nemzetközi ösztöndíj és mentor programot működtet világszerte. Cégünk helyi képviselete, az ABB Kft. arra törekszik, hogy elmélyítse kapcsolatát a magyar műszaki felsőoktatással is - többek között az Önök intézményével - és segítse a hallgatókat tanulmányaikban és szakmai pályafutásukban.

Vállalatunk számára ugyanakkor kiemelten fontos az esélyegyenlőség, ezért szándékunkban áll, hogy erősítsük a nők részvételét, munkavállalási kedvét műszaki vonalon, és bátorítsuk a női hallgatókat mérnöki karrierjük felépítésében.

Ebben az évben az ABB két programot kínál a műszaki felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak, amelyekben való részvételre várjuk az Önök intézményében tanuló hallgatók pályázatait is.

Az "ABB mentor program női hallgatóknak [1] " elnevezésű pályázatot a műszaki felsőoktatásban - az energetika és automatizálás területén - tanuló 5 fő főiskolai és egyetemi női hallgató számára hirdeti meg cégünk.

Az ABB a program során 5 fő női hallgatót választ ki.
A programban részt vevők a cég vezetői közül saját dedikált mentorral konzultáción vehetnek részt a félév során 5 alkalommal. A nyertes hallgatók betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, gyárlátogatáson vehetnek részt, személyesen konzultálhatnak HR szakemberekkel, gyakornokként részt vehetnek a munkában, és megismerhetnek különböző életpálya modelleket a műszaki területen.

Az ABB ösztöndíjat [1] végzős főiskolai és egyetemi hallgatók számára hirdetjük meg több témakörben.

Az ösztöndíj a következőket foglalja magában:

  • Nettó 20 000 HUF/hó ösztöndíjat 6 hónapon keresztül
  • Havonta maximum két alkalommal személyes és/vagy interaktív konzultációs lehetőséget az ABB egy szakemberével
  • Lehetőséget egy külföldi ABB gyár meglátogatására
  • Szakmai konzultációt az ABB-ről készített diplomamunka esetén

A két programra való jelentkezés határideje 2016. OKTÓBER 14., A PÁLYÁZATI ANYAGOKAT PEDIG NOVEMBER 2-IG várjuk.

http://new.abb.com/hu/karrier/lehetosegek/diakok