Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

A Költészet Napja: április 11.

József Attila születésnapjára emlékezve 1964-óta minden évben április 11-én ünnepeljük a magyar Költészet Napját. A Pallasz Athéné Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolájában már hagyomány, hogy a pedagógusok és a diákok ezen a napon számos programmal készülnek a jeles évfordulóra.

Délelőtt 11,00 órakor a "Petőfi versei ihlették" című kiállítás megnyitójára várják az érdeklődőket. A tárlatot Kovács Hajnalka mestertanár nyitja meg és ajánlja a közönség figyelmébe.

A GyöngyHáz Tehetségpont által meghirdetett városi illusztrációs versenyre érkezett pályaművek értékelésére is ekkor történik. A zsűri által legjobbnak ítélt munkák helyezettjei díjazásban részesülnek, amelyet a szülői közösség különdíja egészít ki. A megnyitó műsorában Petőfi versek hangoznak el, amelyeket az iskola tanárai és tanulói adnak elő. A kiállítás az iskola aulájában április 28-ig tekinthető meg.

A Költészet Napja keretében rendezi meg az iskola a felső tagozatosainak meghirdetett versmondó versenyt is. A tanulók hetek óta készülnek a megmérettetésre, szavalatukkal tisztelegve a költészet művészete előtt. A helyezetteket a zsűri évfolyamonként díjazza.

Esemény képei ITT érhetőek el.