Neumann János Egyetem

facebook

Welcome

Gyengénlátó Változat

A felsőoktatás jelenéről és jövőjéről szólt a Hírös Szabadegyetem előadása a Neumann János Egyetemen

A felsőoktatás jelenéről és jövőjéről szólt a Hírös Szabadegyetem programsorozatának tegnap délutáni előadása. Az előadó személyében Finta Zitát, a Neumann János Egyetem Kancellárját köszönthették az érdeklődők.

A tavaszi félévben meghirdetett Hírös Szabadegyetem programsorozatának ötödik előadását Finta Zita, a Neumann János Egyetem Kancellárja tartotta meg. „A felsőoktatás jelene és jövője Magyarországon” című előadás első felében a felsőoktatás jogszabályi környezetéről, majd a jelenleg is tartó átalakításokról beszélt a résztvevőknek. Az egyetem új campusának megépítése, rengeteg változást hoz majd a jövőben. Az új helyszín, új rektor, új képzések várhatóan még több hallgató jelentkezését eredményezik.

Finta Zita elmondta, az előző években a demográfiai viszonyok alapján csökkenés mutatkozott a jelentkezők számában, azonban idén az országos átlaghoz képest is, Kecskemét hozta azokat az eredményeket, amiért az elmúlt években dolgoztak.

 

Többek között szól arról is, hogy a 2019-ben jelentkező hallgatók körében a műszaki kar is nagyon népszerűnek bizonyult, hiszen nem csak megtartotta pozícióját, hanem jelentősen javulási tendenciát is mutatott.

A Kancellár asszony beszélt arról, hogy pedagógusképzés területén is növekedést értek el. A Kertészeti és Vidékfejlesztési kar folyamatos fejlődésén pedig még dolgoznak.  A Hírös Szabadegyetem programsorozatának utolsó állomását június 5-én rendezik meg.

Forrás: www.hiros.hu